Seapilot 2Star 2014

Drone-filmete 2Star-starter

Drone-filmete 2Star-starter

Går alt etter planen vil startene i Seapilot 2Star bli filmet av en drone – og forhåpentlig direktesendt.

Publisert Sist oppdatert

Når startene går fra Skjæløy i Seapilot 2Star 19. juni, vil det etter all sannsynlighet surre en drone over mastetoppene som vil filme startene og de første minuttene av hver klasses seilas.

HAR INVESTERT I DRONE. – Fredrikstad Seilforening har gått til innkjøp av en tre-motors drone som vi vil filme startene med. Det er en drone av typen F550 DJI som skal kunne tåle vind i opptil 12 m/sek, forteller Petter Larsen i seilforeningen.

Han håper derfor vindforholdene ikke overstiger dette når starten går.

– Vi har investert i en slik drone for ytterligere å kunne formidle seilsport på en levende og spennende måte. Vi kommer til å bruke den i mange av foreningens arrangementer, sier Jon Egil Johnsen, som er leder av Fredrikstad Seilforening.

SENDES DIREKTE? Når det gjelder Seapilot 2Star spesielt, arbeides det også med å forsøke å overføre opptakene fra dronen direkte ut på regattaens nettside, men da er det noen tekniske utfordringer som må overvinnes.

– Men om det ikke går, vil opptakene bli lagt ut umiddelbart etterpå, sier Petter Larsen.

100 BÅTER ER MÅLET. Per i dag er 76 båter påmeldt til Seapilot 2Star, og 10. juni settes det endelig sluttstrek for påmeldingen.

– Vi har et reelt håp om å nå 100 båter denne gangen. Ikke minst fordi vi har senket terskelen når det gjelder krav til deltagelse. Nå er det ikke lengernødvendig å ha sikkerhetskurs og flåte for å være med, og det håper vi vil gjøre regattaen tilgjengelig for langt flere. Dette betyr at banene vil være noe mer kystnært enn tidligere, sier Jon Egil Johnsen.

Han legger til at Fredrikstad Seilforening vil gjør alt for at årets Seapilot 2Star skal bli en stor opplevelse for deltagerne.

TETT ARRANGEMENT. Seapilot 2Star starter i år fra Skjæløy Slipp, hvor det i år også vil være pitstop. Alle båtene skal trackes ved hjelp av AIS, og dersom man ikke har slikt utstyr selv, vil det være et antall enheter til gratis utlån fra sponsoren Seapilot AB. På Skjæløy vil deltager-båtene få plass i bryggeanlegget umiddelbart utenfor regattakontoret.

Filmen nedenunder viser dronen som vil bli benyttet under startene, og forhåpentlig også senere under arrangementet.