Seapilot 2Star 2014

Mangfoldig premiebord

Mangfoldig premiebord

Det er ikke bare vinnerne som får premier i Seapilot 2Star.

Publisert Sist oppdatert

En tredels premiering til de beste og «that’s it» – slik er det ikke i Seapilot 2Star. Langt flere enn dem som plasserer seg øverst på premielistene, vil få premier, og i år er det flere nyheter.

PREMIE TIL BESTE FORELDRE/BARN-LAG. I de senere årene har det dukket opp flere og flere lag der far seiler sammen med en sønn eller datter.

– Dette er en utvikling vi synes er veldig hyggelig, og det forteller noe om at Seapilot 2Star er en regatta som inneholder noe mer enn bare en kamp om å seile fortest, sier Jon Egil Johnsen, leder av Fredrikstad Seilforening.

At det nå blir satt opp en premie til det beste laget bestående av denne familiære relasjonen, synes blant annet Harald Hamran er flott:

– Jeg synes at det er veldig morsomt at min sønn og jeg deler seilinteressen og at vi kan benytte Seapilot 2Star til å få litt kvalitetstid sammen! Vi gleder oss, sier han.

De lagene som til nå er kvalifisert til å konkurrere om foreldre/barn-premien, er:

  • Kjell Ulrik Sandvig/Ulrik Sandvig
  • Harald Hamran/Halvor Albjerk Hamran
  • Morten Lycke/Ivar Lycke
  • Ragnar Andreassen/Aksel Andreassen
  • Per Undrum/Ole Rasmus Undrum
  • Alf Magne Andersen/Magnus Andersen
  • Mikkel Vislie/Henrik Vislile
  • Harald Walder/Christine Walder
  • Rune Aasberg/Sindre Aasberg

PREMIE TIL BESTE SØSKEN-LAG. Det er imidlertid ikke bare far/sønn/datter som seiler sammen, men også mange søsken. Fredrikstad Seilforening har derfor satt opp en premie til det beste av disse lagene. Og der er det disse som konkurrerer:

  • Eivind Nysether/Steffen Nysæther
  • Henning Carlsen/Eivind Carlsen
  • Frode Brattum/Vegard Brattum
  • Henning Høyte/Erling Høyte
  • Jon Moholt/Emil Moholt

PREMIE TIL BESTE MIKSETE LAG og BESTE DAME-LAG. Et helt seilmiljø ønsker at regattabanen ikke bare skal være en arena for gutter. Dette har utviklet seg voldsomt i jolleklassene, og ikke minst i rekrutteringsklassene, der det nå ikke er uvanlig at det deltar flere jenter enn gutter.

Når det gjelder seiling med større båter i lengre regattaer, er det imidlertid ikke så vanlig, og derfor vil det også bli satt opp en premie til beste miksete lag – og for den sakens skyld også til beste rene damelag. Når det gjelder sistnevnte kategori er det foreløpig ingen, men miksete lag er det flere av:

  • Eilert Kamfjord/Mari Sveen
  • Anita Skjønborg/Øystein Skjønborg
  • Sandra Hjertås/Rune Hjertås
  • Harald Walder/Christine Walder
  • Øyvind Degnes/Line Kathrine Rødseth
  • Fredrik Åsle/Inger S. Åsle

OVER ALL-LISTEN TELLER. I og med at alle disse lagene konkurrerer i ulike klasser, vil det være over all-listen som danner grunnlaget for premieutdelingen for ovennevnte premier.

REGATTAENS ROOKIE. Det vil også bli delt ut en premie til den beste eller de to beste seilerne på over all-listen som ikke har fullført Seapilot 2Star tidligere.

PREMIE TIL BESTE FORENING. I Seapilot 2Star deles det også ut premie til beste foreningslag, og mens man i fjor plukket ut de åtte beste seilerne fra en forening på regattaens over all-liste i etterkant og brukte dem som grunnlag for en forenings poeng, vil foreningslagene i år bli forhåndsbestemt utifra hvilken plassering hver enkelt seiler har på SEILmagasinet Shorthanded-ranking når starten på regattaen går:

Har en forening for eksempel 12 startende seilere, vil de 8 beste på rankingen utgjøre foreningens lag. Har en forening 16 startende seilere, vil de 8 beste på rankingen utgjøre foreningens 1. lag, mens de 8 neste vil danne foreningens 2. lag. Og så videre.

Poengene vil bli gitt slik at plasseringen i klassen teller. 1. plass gir poeng for antall startende, 2. plass gir antall startende minus 1, og så videre. DNF gir 0 poeng.

PREMIE TIL BEST AV MINIMUM 5. Det blir i år også premie til beste båt av en spesiell båttype, der det stiller minimum fem av samme båttype  til start.

Foreløpig er det kun innen en båttype det vil foregå en slik konkurranse, og det er blant Elan-37-seilerne.

STJERNEFLAGG. Som vanlig blir det også delt ut stjerneflagg til dem som har fullført 5, 10 eller 20 seilaser, og foruten Seapilot 2Star teller også Zhik Skjæløy OneStar i dette regnskapet.

VANDREPREMIER – HVOR ER DE? Under Seapilot 2Star er det tidligere blitt delt ut vandrepremier, blant annet Erik Ankers Minnepokal og premie til beste X-Yachts, men disse er kommet «ut av kontroll» for arrangørene i Fredrikstad Seilforening.

– Ja, vi har faktisk ikke sett disse premiene på noen år, og vi er veldig interesserte i å få fatt i dem og fortsette utdelingen av dem. Det er jo flotte premier, sier Jon Egil Johnsen, som gjerne tar i mot henvendelser per e-post fra dem som enten måtte sitte med vandrepremier eller som vet hvem som har dem.

MEDIAPRIS. Som i tidligere år vil det også bli delt ut mediapriser til seilere som er særdeles aktive i formidling av bilder, film, tekst og informasjon til SEILmagasinets redaksjon, som vil følge regattaen fra start til mål.

Alle Instagram-publiserte bilder med emneord (hashtag) #seapilot2n blir publisert umiddelbart på regattaens egen nettside, der seilerne også kan følges via tracking.

Det blir med andre ord et rikholdig premiebord når regattaen skal avsluttes på Skjæløy Slipp-

Påmeldingsfristen til Seapilot 2Star løper ut 10. juni. Deltagerlisten teller per i dag 78 deltagere. Regattaen starter 19. juni.