Riva Maritim Seilasen 2014

De gode vibrasjonene i Haugesund

De gode vibrasjonene i Haugesund

Rica Maritim Seilasen 2014 dyrker sansene gjennom musikk og regatta i en av Vestlandets største seilerhelger.

Publisert Sist oppdatert

Arrangøren, Rogaland Seilkrets, har lagt opp til baneseilaser for entype klasser på dagen på fredag 8. august. Her regner man med klasser for Express, Melges 24, J/24, B-One, Tokrona og 2,4m. Det blir sjøsetting på torsdag og fredag morgen for de aktuelle klassene.

– Karmsundet gir som regel seilerne gode og jevne forhold seilerne, sier regattasjef Jørgen Altern Wathne.

Etter endt baneseilaser blir det en pause i seilingen for entypeklassen, da står mat og drikke på programmet.

STOR MELGES-KLASSE. Melges 24-klassen kommer til å telle to sifret deltagere i år.

– Vi håper også at Expressene skal komme opp i mot antallet som Melgesene, sier Wathne, og viser til store flåter med disse båtene i Bergen og i Stavanger.

DISTANSESEILAS FREDAG. På fredag ettermiddag vil man følge det opprinnelige programmet for denne suksessfulle regattaen. Da seiler alle klassene distanseseilas fra Kopervik til Haugesund og Smedasundet.

SEILING PÅ SLETTA. På lørdagen blir det start ved Garpaskjærskaien og seiling ut på Sletta. Målgangen blir i nærheten ved Smedasundet og båtene vil etter endt regatta legge seg utenfor Rica Maritim Hotell i Haugesund. Da er seilingen over for båtene.

– Det sosiale aspektet er viktig. Vi tror årets program inneholder nok seiling og samtidig en perfekt ramme for arrangementet, sier Jørgen Altern Wathne.

JAZZ OG FOLK. Seilerne kan få med seg jazzen og det fantastiske folkelivet i Haugesund. Søndagen er da til transport hjem for båter fra nord og sør. Jobb til vanlig tid på mandag vil da ikke være et problem. 

I 2013 delok 47 båter i Rica Maritim Seilasen. I 2014 håper arrangørene på FLER!

Hjemmesidene til Rica Maritim Seilasen 2014