Pantaenius Bohusracet

Nesten utsolgt regatta

Nesten utsolgt regatta

Bohusracet har plass til 200 båter. Det er påmeldt 192.

Publisert Sist oppdatert

Mens shorthanded-seiling er litt for nedadgående i Norge, er det i full vekst i Sverige og Danmark. Bohusracet har gradvis vokst fra år til år, og i år er det rekordmange båter med. Regattaen er åpen for alle båter med SRS-tall over 1.00. Båtene skal ha overbygg, og være utrustet for havseilas. 

SHORTHANDED MELLOM STEINENE. Shorthanded-seiling handler om båthåndtering. Det blir det mye av under den 180 nautiske mil lange regattaen som starter i Uddervalla, seiler sydover mot Marstrand, så nordover til Norge, så tilbake mot mål i Smøgen. Underveis skal båtene innom Fjällbacka og Strömstad, som gir store utfordringer når det gjelder veivalg. Også på vei sydover, etter og har rundet Tristeinene, er det flere begrensninger som gjør at båtene holder seg innaskjærs. 

MANGE NORSKE. Av de 192 påmeldte, er 18 båter norske, mange av disse har også seil Seapilot 2Star. Gjennomsnittstørrelsen blant båtene som deltar i Bohusracet er mindre enn i Seapilot 2Star.Båtene er også eldre. Det deltar to Expresser og en Maxi 77.

Bohusracet starter på fredag og båtene er ventet i mål lørdag kveld i Smögen. 

Du finner mer info om regattaen her.