Hvem blir årets Express-mester?

Vi tipper NM-resultatene: Nummer ni!

Vi tipper NM-resultatene: Nummer ni!

Vi tror et lag fra Vestlandet tar niendeplassen under Express-NM.

Publisert Sist oppdatert

22. – 24. august arrangerer Oslo Seilforening norgesmesterskap og nordisk mesterskap i Albin Express. I utgangspunktet trodde man det ville bli mange deltagere, men oppslutningen har vært enorm: Per dags dato er 105 båter påmeldt til mesterskapet!

I samarbeid med Expressklubben har SEILmagasinet gjort en kvalifisert gjennomgang av deltagerlisten og vi vil i ti nettsaker presentere de lagene vi mener vil toppe listene etter endt mesterskap – i den rekkefølgen vi tipper blir den endelige.

Vi har valgt å konsentrere oss om NM-listen, det vil si at vi holder de utenlandske seilerne utenom. Det finnes dog svært gode seilere blant utlendingene og de favorittene vil vi presentere i en egen sak senere. Av 105 deltager er 23 utenlandske lag påmeldt. De fordeler seg slik: Sverige stiller med 17 båter og Danmark og Tyskland stiller begge med tre lag.

NOR 639. Det laget vi tror tar niendeplassen er NOR 639. Laget består av Leif Kristian Garvik, Ran Seilforening, Kurt Furnes, Ran Seilforening, Dag Erik Fotland, Askøy Seilforening og Karl Filip Falch, Bergens Seilforening.

Vestlandslaget har i flere år markert seg høyt på listene i diverse expressmesterskap, med bronsemedalje i NM fra 2009, 2011 og 2013.

Laget stiller med samme besetning i årets NM som under de tre bronseårene, med unntak av Chris Skogen som steppet inn for Karl Filip Falch i 2013.

TIPPEKONKURRANSE. Vi inviterer også våre lesere til å tippe hvem som blir topp fem i årets mesterskap. Igjen er det NM-som gjelder, med andre ord hvem blir de fem beste norske lagene i NM i Express 2014? Du finner alle deltagerne her. Rangér de fra én til fem!

Send en epost hit med ditt forslag!

Den som har tippet korrekt, eller er nærmest det endelige resultatet, vinner abonnement på SEILmagasinet!

SEILmagasinets og Expressklubbens vurdering NM 2014:

1. TBA

2. TBA

3. TBA

4. TBA

5. TBA

6. TBA

7. TBA

8. TBA

9. NOR 639 – Leif Kristian Garvik, Kurt Furnes, Dag Erik Fotland, Karl Filip Falch

10. NOR 2013. – Øystein Fuglesang, Magne Klann, Målfrid Stadaas, Christina Werner Wallin, Petter Nyquist. Les saken her.

Følg med på SEILmagasinet.no frem mot mesterskapet!