Hvem blir årets Express-mester?

Vi tipper NM-resultatene: Nummer fire!

Vi tipper NM-resultatene: Nummer fire!

Lommekjente bundefjordseilere på fjerdeplass. Tror vi.

Publisert Sist oppdatert

22. – 24. august arrangerer Oslo Seilforening norgesmesterskap og nordisk mesterskap i Albin Express. I utgangspunktet trodde man det ville bli mange deltagere, men oppslutningen har vært enorm: Per dags dato er 111 båter påmeldt til mesterskapet!

I samarbeid med Expressklubben har SEILmagasinet gjort en kvalifisert gjennomgang av deltagerlisten og vi vil i ti nettsaker presentere de lagene vi mener vil toppe listene etter endt mesterskap – i den rekkefølgen vi tipper blir den endelige.

Vi har valgt å konsentrere oss om NM-listen, det vil si at vi holder de utenlandske seilerne utenom. Det finnes dog svært gode seilere blant utlendingene og de favorittene vil vi presentere i en egen sak senere. Av 105 deltager er 23 utenlandske lag påmeldt. De fordeler seg slik: Sverige stiller med 17 båter og Danmark og Tyskland stiller begge med tre lag.

Fjerdeplassen tror vi ser slik ut:

NOR 2006. Bundefjordseilerne Morten Aagaard, Sven Augland, Morten Gulliksen og Glenn Robert Aarrestad har markert seg godt i expressklassen. Ved siden av bronsemedalje i NM i 2010, da med Trond Hammerø Førde i posisjonen til Glenn Robert Aarrestad, er det spesielt Oslo Seilforenings vårserie 2014 som ligger til grunn for vår vurdering om en fjerdeplass under årets NM: Etter 14 seilaser i serien leder laget tirsdagsregattaene foran lag som Esben Keim og Geir Victor Svendsen.

Laget seilte seg inn til en annenplass under Færderseilasen i 2014 og i begynnelsen av august deltok de i det svenske mesterskapet i Express. Der ble de 26 av 53 båter. To solide plasseringer, en tredje og en sjette, blander seg med heller dårlige resultater – men på Bundefjorden er laget på hjemmebane, med muligheter for en fjerdeplass. Tror vi.

TIPPEKONKURRANSE. Vi inviterer også våre lesere til å tippe hvem som blir topp fem i årets mesterskap. Igjen er det NM-som gjelder, med andre ord hvem blir de fem beste norske lagene i NM i Express 2014? Du finner alle deltagerne her. Rangér de fra én til fem!

Send en epost hit med ditt forslag!

Den som har tippet korrekt, eller er nærmest det endelige resultatet, vinner abonnement på SEILmagasinet!

SEILmagasinets og Expressklubbens vurdering NM 2014:

1. TBA

2. TBA

3. TBA

4. NOR 2006 – Morten Aagaard, Sven Augland, Morten Gulliksen og Glenn Robert Aarrestad.

5. NOR 600 – Kristian Nergaard, Erik Kongshaug, Kristoffer Spone og Trond Solli Sæther. Les saken her.

6. NOR 997 – Kong Harald, Kjell Arne Myrann, Kjell Inge Heiberg og Hans Jørgen Bauck jr. Les saken her.

7. NOR 413 – Mathias Friis, Gorm Søby, Niklas Holm og Knut Bremer. Les saken her.

8. NOR 253 – Carl Olav Wickmann, Carl Johan Wickmann, Erik Wickmann, Ole Peter Wickmann og Stig Henrik Wickmann. Les saken her.

9. NOR 639 – Leif Kristian Garvik, Kurt Furnes, Dag Erik Fotland, Karl Filip Falch. Les saken her.

10. NOR 2013. – Øystein Fuglesang, Magne Klann, Målfrid Stadaas, Christina Werner Wallin, Petter Nyquist. Les saken her.

Følg med på SEILmagasinet.no frem mot mesterskapet!