Søk i arkivet

123 båter kjemper om tittelenHvem blir kretsmester i OAS?

To regattaer gjenstår før kretsmesteren skal kunne kåres.

Indre Oslofjord Big Boat Serie kalles det, men regattaserien teller også som kretsmesterskap for Oslo & Akershus Seikrets. Serien består av syv regattaer som teller sammenlagt; fem av dem er allerede unnagjort. De to som gjenstår er Ulbrandseilasen i regi av KNS kommende helg og North Sails Nesodden Høstcup 20.–21. september.

BUNDEFJORDEN I TET. Per i dag toppes listen, som består av hele 123 båter, av Terje Hall Torgersen fra Bundefjorden i båten ANDANTE. Han og mannskapet har en solid ledelse på Joakim Bruksås fra Hurum i TEMPO og Morten Ebbell Hestnes fra Bundefjorden i KULING.

TO STRYKNINGER. Med de fem unnagjorte regattaene; Isbryter’n, Bundefjorden Rundt, Oslofjorden Rundt, Håøya Rundt og Hurum Golden Cup, kan imidlertid deltagerne nå begynne å stryke dårligste resultat. Og da kan mye skje, for flere av deltagerne i toppen drar på poeng fra regattaer de ikke har startet i. Deltagelse og resultater i de to gjenstående regattaene er med andre svært avgjørende for den endelige utfallet av kretsmesterskapet.

TRUER BAKFRA. I Ulabrandseilasen er kun to av de 10 beste på listen påmeldt; Stian Henriksen fra Randsfjorden (nr.8) og Harald Walder fra Bærum (nr.10). Med et godt resultat vil begge kunne true båtene i teten. Beskjedne 15 deltagere er påmeldt til regattaen per i dag.

Ulabrandseilasen. Påmeldingsfrist 12. september.

I KM-finalen på Nesodden er det foreløpig kun syv båter påmeldt i de to NOR Rating-klassene.

North Sails Nesodden Høst Cup. Påmeldingfrist 16. september.

REGNSKAPET. I kretsmesterskapet blir automatisk alle som deltar i de oppsatte regattaene tatt med i det tellende regnskapet, og det kåres én kretsmester uansett klasse de har deltatt i. Poengene regnes ut ved ved å dele plasseringen med antall startende båter og multiplisere med 10 (p/s*10). For en regatta man ikke deltar i, får man 12 poeng.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen