Søk i arkivet

Foto:

SEILmagasinet Shorthanded-ranking 2014Opp på kronprins-plassen

Jørund Fjøsne er kongen av shorthanded-seiling i Norge. Nå har han fått en ny kronprins.

Lenge har Per Ottar Skaaret (Asker) vært nærmeste utfordrer til Jørund Fjøsnes (Stord) lederposisjon på SEILmagasinet Shorthanded-ranking. Kjøpet av VO 70-en CAMPER har endret Skaarets fokus og han var ikke med i helgens Zhik Skjæløy OneStar. Det var derimot Elling Rishoff, som med 3. plass nå har rykket opp på plassen nærmest Fjøsne.

Er Fjøsne kongen, er Rishoff kronprinsen.

Et godt jump fremover gjorde også Rune Aasberg (Bundefjorden) som med seier, sågar over all-seier, avanserte fra 7. til 3. plass. Og skal kongerekken følges, må han nå være prinsen.

Skaaret er skjøvet ned til fjerdeplass, og en plass ned har også Karl Otto Book (Åsgårdstrand), Bjørn Forslund (Nesodden) og Ludvig Daae (Bundefjorden) rykket som følge av Aasbergs avansement.

Innsatsen i Zhik Skjæløy OneStar (5. plass) gjorde at Lars Petter Karlsen (Fredrikstad) beholdt sin 8. plass, mens Pål Øyvind Holst (Bergen) er nr. 9 og Tor Hove (Bærum) nr. 10. Hove skjøv derved Morten Wergeland Brekke (Bærum) ut av topp 10-listen.

SEILmagasinet Shorthanded-ranking - komplett liste.

ÅRETS SHORTHANDED-SEILER. Ingen kan lenger frata Tor Hove tittelen «Årets Shorthanded-seiler». Dermed er han tilbake på topp, slik han var i shorthanded-seilingens spede barndom i Norge. Han ble Årets Shorthanded-seiler i 2005 og 2006.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

PÅ TOPP: Tor Hove er årets ubestridte shorthanded-seiler. Årets come back! [SEILfoto: Morten Jensen]

Han leder med klar margin på Jørund Fjøsne og Rune Aasberg, som ikke lenger har noen teoretisk mulighet til å ta igjen Hove. Han har fire uslåelige, tellende poengsummer. Fjerdeplassen innehas av Morten Nissen-Lie (KNS) og femteplassen av Stian Henriksen som seiler for Randsfjorden Seilforening, og de to er utvilsomt «årets nye navn» i toppen av shorthanded-rankingen.

Selv om ingen kan true Tor Hove, gir Nesodden Høstcup, som går til helgen, mange en gylden mulighet til å pynte på sine plasseringer, både på SEILmagasinet Shorthanded-ranking og listen over Årets Shorthanded-seilere. Det kan bli nye kronprinser og prinser på begge listene!

DRONNINGEN. Dronningen av norsk shorthanded-seiling er utvilsomt Kristin Songe-Møller (Asker), som med 4. plass i Zhik Skjæløy OneStar distanserte alle andre, kvinnelige seilere på de to listene. Hun er nå sesongens 8. beste seiler totalt, og på rankingen har hun rykket opp fra en 43. til en 35. plass.

Dermed passerte hun kronprinsessen Anne Heldal (Røyken), som nå er nummer 42. Åse Espeseth (Askøy) på 86. plass er prinsessen av shorthanded-seiling i Norge. For øyeblikket.

ALENE: Kristin Songe-Møller har seilt samtlige av årets regattaer alene. [SEILfoto: Morten Jensen] Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen