Søk i arkivet

Ran Eintype RegattaLike båter – prisverdig oppfølging

En av de største regatta-satsingene på Vestlandet finner sted denne weekenden.

Det er ikke småtterier Ran Seilforening tilbyr seilerne som kommer til Angleviken denne helgen for å delta i Ran Eintype Regatta:

To områder med pølsebaner, direktesendt nett-TV-dekning, tracking, Instagram-feed og løpende nyhetsoppdatering. Dessuten: Suppe til alle deltagerne ved ankomst og fest om lørdagskvelden.

ALT FOR SEILERNE. – De mindre båtklassene vil få en bane som ligger nær Ran Seilforenings annlegg i Anglevik, de større båtene vil seile på Hjeltefjorden/Hauglandsosen. Dette grepet har vi tatt for å redusere ventetiden mellom seilasene, minisere transportseilingen for de minste båtene og ta hensyn til at sløre- og lensebåter på samme bane ofte kan føre til komplikasjoner i tette merkerundinger, sier regattasjef Kjell Magnus Økland.

NASJONAL 2.4 MR-KLASSE. 34 båter er til nå påmeldt, og det vil bli seilt i klassene 2.4 mR, Express, Formula 18, Melges 24, Snipe og Yngling. 2.4 mR og Yngling er de to store klassene, og spesielt 2.4 mR-klassen har tiltrukket seg seilere fra hele landet. I den stiller seilere fra blant annet Ålesund, Stavanger, Karmøy, Røyken og Bundefjorden.

UTSATT FRIST. Det er ennå mulig å melde seg på, og man kan sannelig mene at en regatta med et slikt opplegg fortjener langt flere deltagere. Fristen går ut kl 18 i kveld.

Ran Seilforening har allerede lagt ut flere bilder, filmer og bakgrunnsinformasjon om regattaen på regattaens nettside. De har også vært ute og testet livestream-kameraer og rekkevidden på trådløse mikrofoner som skal plasseres om bord i båter. Trackingen vil foregå ved hjelp av mobil-appen RaceQ.

FRISK VIND. De som kommer tidlig til Anglevik, vil kunne få med seg et foredrag fredag kveld i Ran Seilforenings klubbhus der temaet vil være «Seiling i entypefelt». Når alvoret slippes løs på banene lørdag, har foreningen som ambisjon å avvikle seks seilaser lørdag og fire søndag. Og det tegner til å kunne bli en frisk weekend: Yr varsler 7 m/sek på lørdag og enda litt friskere på søndag; 9–10 m/sek.

Følg regattaen live lørdag og søndag!

Og er du i nærheten av regattaen, kan du bidra til formidlingen av regattaen ved å publisere bilder på Instagram under hashtag’en #raneintype14

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen