Ran Eintype Regatta

Like båter – prisverdig oppfølging

Like båter – prisverdig oppfølging

En av de største regatta-satsingene på Vestlandet finner sted denne weekenden.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke småtterier Ran Seilforening tilbyr seilerne som kommer til Angleviken denne helgen for å delta i Ran Eintype Regatta:

To områder med pølsebaner, direktesendt nett-TV-dekning, tracking, Instagram-feed og løpende nyhetsoppdatering. Dessuten: Suppe til alle deltagerne ved ankomst og fest om lørdagskvelden.

ALT FOR SEILERNE. – De mindre båtklassene vil få en bane som ligger nær Ran Seilforenings annlegg i Anglevik, de større båtene vil seile på Hjeltefjorden/Hauglandsosen. Dette grepet har vi tatt for å redusere ventetiden mellom seilasene, minisere transportseilingen for de minste båtene og ta hensyn til at sløre- og lensebåter på samme bane ofte kan føre til komplikasjoner i tette merkerundinger, sier regattasjef Kjell Magnus Økland.

NASJONAL 2.4 MR-KLASSE. 34 båter er til nå påmeldt, og det vil bli seilt i klassene 2.4 mR, Express, Formula 18, Melges 24, Snipe og Yngling. 2.4 mR og Yngling er de to store klassene, og spesielt 2.4 mR-klassen har tiltrukket seg seilere fra hele landet. I den stiller seilere fra blant annet Ålesund, Stavanger, Karmøy, Røyken og Bundefjorden.

UTSATT FRIST. Det er ennå mulig å melde seg på, og man kan sannelig mene at en regatta med et slikt opplegg fortjener langt flere deltagere. Fristen går ut kl 18 i kveld.

Ran Seilforening har allerede lagt ut flere bilder, filmer og bakgrunnsinformasjon om regattaen på regattaens nettside. De har også vært ute og testet livestream-kameraer og rekkevidden på trådløse mikrofoner som skal plasseres om bord i båter. Trackingen vil foregå ved hjelp av mobil-appen RaceQ.

FRISK VIND. De som kommer tidlig til Anglevik, vil kunne få med seg et foredrag fredag kveld i Ran Seilforenings klubbhus der temaet vil være «Seiling i entypefelt». Når alvoret slippes løs på banene lørdag, har foreningen som ambisjon å avvikle seks seilaser lørdag og fire søndag. Og det tegner til å kunne bli en frisk weekend: Yr varsler 7 m/sek på lørdag og enda litt friskere på søndag; 9–10 m/sek.

Følg regattaen live lørdag og søndag!

Og er du i nærheten av regattaen, kan du bidra til formidlingen av regattaen ved å publisere bilder på Instagram under hashtag’en #raneintype14