Søk i arkivet

Ran Eintype RegattaMye vær, men vellykket

Det gikk for seg i Ran Seilforenings regi i helgen. Både på vannet og på internett.

Det var den helgen sommeren tok slutt på Vestlandet. Det ble en fuktig lørdag, en luftig søndag. Mye vær, men enda større entusiasme preget Ran Eintype Regatta som gikk av stabelen på Hjeltefjorden denne helgen.

SATSING PÅ ENTYPE. Det er helt klart at Ran Seilforenings satsing på entypebåter har båret frukter. Regatta-ansvarlig Kjell Magnus Økland forteller til SEILmagasinet at det har vært en positiv deltagerutvikling.

I 2012 deltok 19 båter. Året etter var det 23 båter, mens det i år var 31. Båttypene som var med denne gang var Formula 18, Yngling, Melges 24, Express og 2,4 mR. I sistnevnte klasse var det deltagere fra hele landet.

FRISKE FORHOLD.Lørdag var det massivt regnvær, men greie vindforhold. Det ble gjennomført fire seilaser på bane for Formula 18, Melges, Yngling og Express. Når det gjelder sistnevnte ble det bare seilt to seilaser på grunn av kollisjon. Disse klassene seilte på bane lagt på Hjeltefjorden. 2,4 mR seilte på egen bane, og har ble det gjennomført seks seilaser.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

TIPPET: Alle de tre Formula 18 som deltok søndag, tippet rundt. [SEILfoto: Trond J. Hansen]

Søndagen bød på fint vær, men etter hvert kraftig nordavind; minst 12–13 m/sek på Hjeltefjorden. Men fordi vinden stadig ble kraftigere, lot det seg bare gjøre å gjennomføre en seilas. For det gikk hardt ut over båter og utstyr. Tre Formula 18 lå med bunnen i været. Det var ganske mange som brøt løpet på grunn av vindforholdene.

DIREKTESENDING. Lørdagen ble seilasene på den ene banen streamet direkte på internett, noe som i følge Kjell Magnus Økland fungerte bra, til tross for dårlige værforhold i forhold til å lage TV. Kjell Magnus presiserer at det denne gangen var dette et prøveprosjekt, men han ser for seg at dette er noe som kommer til å bli brukt mye fremover.

– Vi tror dette er en formidling som kan bidra til å få opp interessen for seilsport. Vårt konsept er basert på relativt enkelt utstyr; go-pro kamera, vanlig videokamera, bærbar datamaskin og mobilt bredbånd, forteller Kjell Magnus.

FEST OG HARMONI. Lørdag kveld var det seilerfest i klubbhuset til RAN Seilforening. Her var det middag og underholdning, blant annet med en stilfull strykekvartett med musikere fra Harmonien.

Kjell Magnus Økland oppsummerer at tilbakemeldingene fra deltagerne har vært meget positive. Ran Seilforening håper, og tror, at slike arrangement for entypebåter har noe for seg og at det kan vokse i fremtiden.

RESULTATER. Komplett oversikt over resultater, instagrambilder, film og andre opplysninger på regattaens nettside.  

Informasjon om Ran Seilforening.

BLÅSTE: Det gjaldt å holde seg på rett kjøl for alle. [SEILfoto: Trond J. Hansen]
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen