NM Laser og Laser Radial

Avgjørelsen falt i siste seilas

Avgjørelsen falt i siste seilas

Ingen av dem som preget kvalifiseringsseilasene, fikk det til i finalen.

Publisert Sist oppdatert

Norges Seilforbund praktiserte et nytt format i helgens norgesmesterskap i Laser-klassene som ble avviklet under svært gode forhold med tildels frisk vind på banen utenfor Moss Seilforenings anlegg på Søly.

I lørdagens innledende seilaser i Laser Radial skilte Line Flem Høst, Tiril Bue og Marthe Enger Eide seg klart ut da Celine Herud hadde forstuet ankelen før regattaen startet, og derfor ikke kunne seile.

TIL MEDALJEFINALEN. Line og Tiril tok hver sin seier i de to finaleseilasene og sammen med Marthe, Caroline Rosmo og Katarina Cezilie Broch gikk disse til medaljefinalen.

Her viste Marthe at hun er best når det gjelder, mens Line, som kjempet med Tiril om sølvmedaljen, kullseilte rett før mål. Hun måtte derfor ta til takke med 5. plass, mens bronsen gikk til den lovende Caroline Rosmo.

NY LASER-MESTER. I herreklassens Laser Standard var det tilsvarende jevnt. Etter lørdag ledet Kristian Ruth foran Hermann Tomasgaard, Mathias Mollatt og Henrik Begby med kun tre poengs skille mellom dem. Ruth vant også begge finaleseilas-ene og gikk til medaljefinalen som klar favoritt.

Men så er det slik i seiling, og særlig når alt skal avgjøres i én seilas, at det ikke alltid går etter beregning og fortjeneste. Hermann Tomasgaard tok ledelsen fra start og var i realiteten aldri truet, mens kampen om de øvrige medaljene mellom Mathias Mollatt og Kristian Ruth ble intens.

Da disse gikk i mål var det ikke mulig for andre en starterne, som hadde siktelinjen til hjelp, å skille de to. Mollatt trakk det lengste strå, mens Ruth ristet oppgitt på hodet etter at han ikke greide å forsvare en opplagt ledelse fra de øvrige seilasene.

IKKE KOMFORTABLE. Seilerne var enige om at det var et vellykket og vel arrangengert mesterskap, men mange nok var mindre komfortable over at mesterskapet skulle avgjøres av en enkelt seilas. Særlig var Ruth og Flem Høst frustrerte over sine sluttplasseringer etter at alt tilsynelatende lå til rette for gull til begge.