Søk i arkivet

Friske forhold under Wärtsilä Windjammer Race

En actionfylt og spennende regatta med svært mye vind, forteller rapportene etter Wärtsilä Windjammer Race 2014.

Wärtsilä Windjammer Race ble arrangeret for 36 gang og er  en av de mest tradiskjonsrike regattaene på Vestlandet.

Seilasen har start og målgang i Leirvik Havn. Løpet er ca 16 nautiske mil i Sunnhordlandsbassenget. - De fleste av deltakerene har en lang transportetappe foran seg før de kommer til Stord og den ble friskt for mange, spesielt de som kom nordfra, de fikk 18-19 ms midt i mot i Korsfjorden på vei sørover fredag kveld! Noen hadde sett på værmeldingene og tatt turen allerede torsdag, da i nærmest vindstille! De fra Stavanger/Haugesund hadde medvind, men så skulle de også over havstykket rett nord for Haugesund, ”Sletto” så det var nok friskt for dem også, forteller leder i Stord Seilforening, John Bjordal.

"MIDT I TRYNET.."Lørdagen morgen blåste det 8-10 ms fra sør/øst som gir vind rett i mot og dermed kryss fra start og til første merke. Ut fra Leirvik havn er det normalt god plass, men når vinden økte til 14-15 ms ved start kl 1200 var det høy puls ombord i alle båtene og det ble noen nervepirrende styrbord/babord slag utover. Det ellers så store havnebassenget føltes plutselig veldig lite, forteller Bjordal.

KOLLISJON. To båter kolliderte noen minutter etter start, men det rapportes om kun materielle skader. 4 båter måtte brytepå grunn av problemer med utstyret og en båt fikk problem med styringen og måtte slepes til lands.

STIV KULING. - Etter 5-10 min kryss kom vi ut i fjorden og fikk mer plass, men også enda mer vind og bølger, jevnt stiv kuling der noen båter rapporterte om 18-19 ms i kastene. Vår vindmåler stod jevnt på 27-32 knop vind frem til vi nærmet oss rudning ved Illholmane. Da løyet vinden ganske brått og gennakeren som lå fint pakket ned og som vi ikke hadde trodd vi skulle få bruk for måtte opp i en fart. De fremste båtene hadde da kommet langt foran med god vind og det ble en luke mellom disse og resten av feltet. Resten av regattane ble det veldig kontrasfylt med kun 5-6 ms som føltes omtrendt som stille etter den heftige starten, forteller Stord-leder John Bjordal.

MINSTE BÅT. Selv framhever Bjordal Ingvald Miljeteik og VillVall Sailingteam som vant sin klasse u/spinnaker i en Magnum 700.-  Disse karene er 15-16 år og det er imponerende, spesielt med at de også hadde den minst båten som fullførte, forteller lederen som også framhever  Roy Nilsen var regattasjef og koorinerte arbeidet under vindfulle forhold

RESULTATENE. Scircco III med Bernt Svendsen var raskest av alle over all og fikk dermed napp i vandrepokalen. Match med far og sønn Gangdal og Karl Otto Book tok den jeve ”beste start” premien i år som i fjor! De vant også sin klasse klart!

Resultatene fra Wärtilä Windjammer Race 2014

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen