Stor-NM

Mot slutten av Stor-NM?

Mot slutten av Stor-NM?

Ingen arrangører for 2015. Over og ut for Stor-NM?

Publisert Sist oppdatert

– Pr idag har vi ingen arrangørforening til Stor-NM 2015. På seiltinget i mars 2015 vil styret i NSF med stor sannsynlighet fremme et forslag om å legge ned Stor-NM-konseptet for jolleklassene, da med virkning fra 2016. På grunn av manglende arrangør av StorNM 2015, kan det hende at klasseklubbene må ut å søke arrangører til sine NMer. Her kan enkelte klasseklubber ønske og arrangere NMer sammen, eller kun klassevis. Konsekvensen for seilforeningene er at det med stor sansynlighet vil måtte arrangeres 3-5 NMer for jolleklassene - i tillegg til Norges Cupene i 2015.

Teksten over er publisert på seiling.no og vi har snakket med Per Christian Bordal for videre utdyping:

– Stor-NM har jo alltid vært veldig omdiskutert. På Seiltinget i 2011 tror jeg det var kun én stemme som gjorde at vi beholdt formatet, sier han til SEILmagasinet.

– Ser man de tre-fire siste årene har det vært vanskelig å få arrangør. Det er i prinsippet bare et par foreninger som er store nok, rent arealmessig, til å håndtere et slikt mesterskap og da blir det jo litt galt å fordele mesterskapet kun på disse foreningen, fortsetter han.

Per Christan Bordal sier han er ambivalent til utviklingen. Han mener det har vært bra arrangementer, men at det nå kanskje har flere ulemper enn fordeler. Per dags dato er det heller ingen foreninger som vil arrangere.

– Det er viktig å legge til at dette er en tingsak og ikke vedtatt. Det kommer mer informasjon fra styret på et senere tidspunkt, avslutter Per Christian Bordal.