Pantaenius Bohusracet

Påmelding via Norge

Påmelding via Norge

Nå kan du sikre deg en plass i Pantaenius Bohusracet.

Publisert Sist oppdatert

Pantaenius Bohusracet har vokst seg til å bli Nord-Europas største shorthanded-regatta, og som i Watski Skagerrak TwoStars (nå Seapilot 2Star) velmaktsdager, er det satt en begrensning på 200 båter som får stille til start. I fjor var deltagerlisten fylt opp, og det regner arrangørene i Segelsällskapet Viken/Ägir den vil bli i år også.

Påmeldingen åpnet i dag og de første båtene er allerede påmeldt. Regattaen samler hvert år flere norske deltagere, og med start helt i slutten av juni har flere kombinert feriestart og regattadeltagelse. I år starter regattaen 26. juni.

NORSK SYSTEM. Nytt av året er at arrangørene har valgt å benytte norske Sail Race System som arrangementssystem. Segelsällskapet Viken/Ägir er dermed den første svenske arrangøren som har valgt å benytte systemet.

– Dette er vi veldig beæret over, og vi håper og tror de vil få stor glede av systemet – både i forbindelse med påmeldingen og under selve arrangementer når nyheter, bilder og filmer skal presenteres løpende. Vi ser frem til å vise frem systemet vårt i Sverige, sier Hans Petter Jensen i Sail Race System.

Han forteller at programmet vil bli oppgradert og modernisert i løpet av vinteren, og at det blant annet vil få en responsiv visning som tilpasser seg mobiltelefoner og iPad-er.

TRACKING. Segelsällskapet Viking/Ägir har også valgt å satse på tracking i 2015, noe som vil bidra til å gjøre det mulig for alle interesserte å følge regattaens utvikling på nettet mens den pågår. Pantaenius Bohusracet starter i Udevalla, har runding av Hätteberget utenfoir Marstrand, går nordover til Strömstad og helt til Tresteinene i Norge, hvoretter kursen settes sydover med målgang i Smögen.

Arrangøren har valgt TracTrac som leverandør av trackingen, og det er samme system som blant annen benyttes i Seilmakeren Doublehanded og Nordland Offshore Race, og som ble benyttet i årets store Express-NM i Oslo.