For tøft værvarsel

Subsea 7 Nyttårsseilasen avlyst

Subsea 7 Nyttårsseilasen avlyst

Kraftig vind setter stopper for Nyttårsseilasen i Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

Værvarselet for kommende lørdag er egnet til å skremme – bokstavelig talt – vannet av enhver regatta-arrangør, og med tanke på at temperaturen er litt over null og luften tung, er dette varselet for Vestlandet fra yr.no kraftig kost:

«Lørdag ventes vestlig sterk storm 30 m/s, kan hende orkan 33 m/s, med vindkast på 35-45 m/s på Vestlandet og i Vest-Agder.»

I Stavanger ser man at det ikke har noen hensikt å forsøke å arrangere regatta under slike forhold, og Stavanger Seilforening har derfor besluttet å avlyse Subsea 7 Nyttårsseilasen 2015. Det innebærer at regattaen heller ikke vil bli utsatt til neste weekend.

Regattaen vil bli stående i historiebøkene som «ikke arrangert».

BESTEMMER SEG I KVELD. I Bergen, der Åsane Seilforening skal arrangere sin tradisjonsrike Neglespretten, har man ennå ikke bestemt seg for om regattaen skal arrangeres eller ikke. Der går seilasen i litt mer skjermet farvann enn i Stavanger.

– Vi vil ta en beslutning senest kl 19 i kveld, sier Børre Z. Jensen til SEILmagasinet.

Han opplyser at de har 12–13 m/sek som smertegrense for å arrangere regattaen, og per i dag lyder yr.nos varsel for Våganeset, der regattaen starter, på nettopp 12 m/sek på lørdag. Men med tanke på at det litt lenger ut i skjærgården, eksempelvis på Hanøytangen, er varslet 20 m/sek, er det grunn til å tro at det kan bli friske vindkast selv inne i skjærmete fjordarmer.