Søk i arkivet

Melges 14Utfordrer fra Melges

Spennende nyhet på jollefronten.

Det er ikke mange kjølbåter som var så forut for sin tid som Melges 24 da den kom i 1993. Mer enn 850 bygde eksemplarer er det blitt og båten er «still going strong» ikke minst takket være et design som har tålt tidens tann.

Og nå utfordrer Melges markedet for enmannsjoller. Nye Melges 14 er, i likhet med Melges 20, Melges 24 og Melges 32, designet av Reichel Pugh.

På Melges egne nettsider er det entusiasme å spore for det nye designet:

– Det er fart, kvalitet, holdbarhet, komfort og moro pakket inn i en dynamisk og moderne seilpakke, heter det fra produsenten.

Melges 14 kan sammelignes direkte med Laseren. Melgesen er seks centimeter lenger og nesten 20 centimeter bredere enn Laseren. Vekten er nesten det samme: M14 veier 54,4 kilo, mens Laseren nesten 59. I Melgesen kan du velge mellom to storseil: «Full-range» og «mid-range» på henholdsvis 9,8 og 7,8 m2. Laseren stiller med 7,06 m2 stort seil.

Melges 14 er utstyrt med mast og bom i karbonfiber og i brosjyrematerialet fra Melges kommer det frem at de tenker båten seilt både av én og to seilere.

 

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen