Nå starter sesongen for alvor

Hektisk påmeldingsaktivitet

Hektisk påmeldingsaktivitet

Over hundre seilere har meldt seg på til arrangementer i løpet av weekenden.

Publisert Sist oppdatert

Mens det har vært regattastille i arrangementssystemet Sail Race System i flere måneder, virker det som om seilerne har våknet til liv denne weekenden. Det har vært mye trafikk inn til serveren til Sail Race System med nærmere 100 registrerte påmeldinger som involverer over 100 seilere

POPULÆRT SEMINAR. Størst trafikk er blitt generert av foredraget den internasjonalt anerkjente navigatøren Wouter Verbraak skal holde om internasjonal havkappseiling – og forliset til VESTAS WIND – 12. februar. Søndag kveld var rundt 80 seilere påmeldt.

ÅPNET I WEEKENDEN. To store regattaer åpnet sin påmelding 1. februar; Seilmakeren Doublehanded og Nordenfjeldske Seileruke. Begge arrangørene frister med trekke-premier blant alle dem som melder seg på innen 1. mars.

Søndag kveld var det allerede påmeldt syv båter til Seilmakeren Doublehanded, som finner sted 22. til 24. mai, mens seierne litt lengre nord ikke har våknet til liv ennå. Ingen var påmeldt til Nordenfjeldske Seileruke søndag kveld.

Den unge foreningen Malvik & Størdal Seilforening er førstegangs arrangør av den tradisjonsrike regattaen, som er midt-Norges største.

Enda lenger nord er det til nå påmeldt åtte båter i Nordland Offshore Race.

SEILTINGET. Også påmeldingen til vinterens kanskje aller viktigste begivenhet – seiltinget – pågår via Sail Race System. Der skal representanter fra alle seilforeningene og seilkretsene nmøtes for å legge føringer for norsk seilsport de neste årene.

Et av forslagene som er varslet, er et forslag om å fjerne deler av startlisensen. Det har allerede vagt debatt.

FROSTBITE. Soon Seilforenings «Frostbite» er også et av flere nært forstående arrangementer. Denne treningsleieren som allerede kan skilte med 10 påmeldte, finner sted 14. og 15. mars.

Alt i alt ligger det 121 arrangementer å velge blant på terminlisten, og 26 av dem har åpnet sin påmelding – deriblant Færderseilasen. Ingen er foreløpig påmeldt, men noen vil sikkert være den aller første.