Pantaenius Bohusracet 2015

Snart hundre og halveis

Snart hundre og halveis

95 båter er påmeldt til Bohusracet. Da er man snart halvveis til deltagerbegrensningen.

Publisert Sist oppdatert

Bohusracet i Sverige – med start i Udevalla og innkomst i Smögen etter ca. 170 nautiske mils seiling – er blitt populært og er sammen med den svenske utgaven av Seapilot 2Star Sveriges største shorthanded-regatta. 95 båter er per i dag – drøyt fire måneder før start – påmeldt, og arrangørene opererer med en begrensning på 200 båter.

Den ser man ikke bort i fra at man vil nå.

{F6AA7E35DF5C} Åtte av de påmeldte båtene er norske, men det ventes atskillig fler. Vanligvis deltar det mellom 10 og 20 norske båter i regattaen, som også teller på SEILmagasinet Shorthanded-ranking. Tradisjonelt har norske seilere gjort det sterkt og senest i 2014 vant Svein Are Løtveit og Jan Muren fra Asker regattaen over all. Tidligere har Anne og Arild Heldal fra Røyken gjort det samme.

Ekteparet Heldal er påmeldt i år allerede, mens Løtveit/Muren foreløpig glimrer med sitt fravær på deltagerlisten.

TRACKING. Nytt av året er at alle deltagerne i år vil bli tracket, hvilket betyr at seilasen vil bli «overført» direkte på internett.

– Ja, vi har investert i 100 nye trackere for å imøtekomme behovet til Segelsällskapet Viken Ägir som arrangerer regattaen, sier Hans Petter Jensen, som representerer det danske tracking-firmaet TracTrac i Norge.

– Dette blir det største arrangementet vi noensinne har tracket, sier han.

Regattaen starter 26. juni – uken etter Seapilot 2Star som starter fra Skjæløy.