Shorthanded-seiling

Hvem er størst i landet her?

Hvem er størst i landet her?

Tre regattaer kjemper om hegemoniet.

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonelt har Seapilot 2Star (tidligere Watski Skagerrak TwoStar) vært den desidert største shorthanded-regattaen i landet, men det er ikke gitt lenger. Regattaen igangsatte hele shorthanded-feberen som har herjet landet siden regattaen så dagens lys i 2004, men etter den tid har mange andre regattaer kommet på banen og deltagelsen har spredd seg.

De to første regattaene kom allerede årene etter – i 2005 og 2006. Da ble Seilmakeren Doublehanded i Bergen og Nordland Offshore Race i Bodø seilt for første gang, og som forbildet, Seapilot 2Star, var det snakk om tracking og tett internett-oppfølging fra første stund.

JEVNET SEG UT. Mens Seapilot 2Star var den desiderte storebroren i starten, har deltagerantallet i de tre regattaene nærmet seg hverandre. På det mest stilte det 135 båter til start i Seapilot 2Star, men også Seilmakeren Doublehanded har hatt over hundre båter på startlinjen.

I 2014 var imidlertid tallene lavere og forholdet mellom regattaene jevnere enn før, men felles for alle de tre arrangørene er at de har som mål å øke deltagelsen igjen i 2015.

TALLENE

Så hvordan blir det i år; blir det regattaen i øst, vest eller nord som blir størst i 2015?

TREKKE-PREMIER. I Seilmakeren Doublehanded har man satt opp et Seiko seilerur til en verdi av over 6000 kroner som trekkepremie blant alle som melder seg på innen 1. mars.

I Seapilot 2Star har man satt fristen til 15. mars, og melder man seg på der innen den tid, er man med i trekningen av en AIS med Wi-Fi som sponsoren Seapilot har satt opp.

I Nordland har man ingen slike stimuli, men like fullt har man en klar ambisjon om å tøye seg over 30 deltagere – hvilket vil være deltager-rekord. Man håper blant annet at det denne gangen vil komme seilere sørfra som vil være med.

REGATTA STARTENDE 2014 FULLFØRENDE 2014 PÅMELDTE 2015
Seapilot 2Star 69 båter 47 båter 6 båter
Seilmakeren Doublehanded 44 båter 34 båter 15 båter
Nordland Offshore Race 26 båter 24 båter 11 båter
Seapilot 2Star Påmelding Deltagerliste
Seilmakeren Doublehanded Påmelding Deltagerliste
Nordland Offshore Race Påmelding Deltagerliste