Årsmøte i NOR Rating

Vil samle storbåtseilerne

Vil samle storbåtseilerne

NOR Rating ønsker sammenslåing av klasseklubbene NORC og NOR Rating.

Da klasseklubben NOR Rating avholdt årsmøte 10. mars, fikk en diskusjon om sammenslåing av klasseklubben med NORC (Norwegian Offshore Racing Club) størst oppmerksomhet.

– Bakgrunnen for dette er at NSF fikk søknad om å arrangere NM i respittseiling fra både NOR Rating og NORC.  En samlet klasseklubb vil vi kunne håndtere slike spørsmål enklere og  innenfor klasseklubben, sier Endre Steinbru fra Fredrikstad, som ble gjenvalgt som styremedlem i NOR Rating.

Også lederen, Sverre Ellingsen (KNS), ble gjenvalgt, mens de to øvrige styremedlemmene nå er Rune Terje Hjertås (Tønsberg) og Stig Gard Paulsen (Seilforeningen 1928).

VIL TA KONTAKT. – Enden på diskusjonen ble at NOR Rating nå vil ta kontakt med NORC for å sondere terrenget for å slå sammen de to klasseklubbene som administrerer regelverket for respittseiling i Norge, sier Steinbru.

NOR Rating søkte i høst om å få arrangere NM i NOR Rating i 2015, men fikk avslag fra Norges Seilforbund med den begrunnelse at det allerede fantes et NM i respitseiling, nemlig NM i ORCi. Begge klasseklubbene benytter ORCs respittsystem som grunnlag for måltallene det seiles etter.

GODE ERFARINGER. Steinbru forteller at erfaringene med NOR Rating etter overgang fra LYS til ORC så langt er svært gode, men fremdeles er det for mange som føler at terskelen for å komme i gang er for høy.

– Vi skal derfor jobbe med informasjon om inngangsbilletten. Fortsatt er det mange som føler at ORC respittseiling er for komplisert. Det er enkelt å komme i gang, men vi har ikke vært flinke nok til å forklare det for nye seilere, sier Sverre Ellingsen.

UNDERSKUDD. Klasseklubben gikk med 148 000 kroner i underskudd i 2014, men dette var bestemt av foregående årsmøter for å redusere egenkapitalen. Reduksjonen har skjedd ved at hvert målebrev som er blitt innløst, har vært subsidiert med 100 kroner.

– Det kan vi imidlertid ikke fortsette med nå. Vi skal fortsatt redusere kostnadene våre, men vi er nødt til å la målebrevavgiften gjenspeile våre reelle utgifter, sier Ellingsen.

Neste årsmøte i NOR Rating vil finne sted i 2017. Dette fordi man vedtok å avholde årsmøte hvert annet år og ikke årlig, som har vært praksis til nå.