Seilmakeren Doublehanded 2015

Regatta uten vinner-oppskrift

Regatta uten vinner-oppskrift

I Seilmakeren Doublehanded stiller du på lik linje med alle andre. Ingen kjenner vinner-oppskriften.

Publisert Sist oppdatert

Harald Gjøsæter har studert alle utgavene av Seilmakeren Doublehanded der løpet har gått nordover til Florø, og han er kommet frem til at det ikke fins noen vinneroppskrift. Han har studert tracking, strømkart og værmeldinger, og det viser seg at vinnerne har seilt ulike spor hvert år.

NOEN HOLDEPUNKTER. Selvsagt fins det områder og steder der veivalget er viktigere enn i andre faser av løpet og avgjørende valg er blitt tatt, og i noen sund og passasjer er det kjent at strømmen renner sterk og stri med tidevannet. Det er imidlertid den aktuelle værmeldingen og hvordan man tolker og tror på den, som kanskje har størst betydning for suksess eller fiasko.

NORGES MORSOMSTE. Og nettopp dette; alle valgene og mulighetene – og det at alle deltagerne stiller med blanke kort – gjør at mange seilere elsker Seilmakeren Doublehanded.

– Dette er den morsomste regattaen jeg deltar i, sier Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad. 

Han er en av flere som mener dette.

OVER FJELLET. Han har meldt seg på med sin Seascape 27 sammen med Vidar Moe. Båten tar de med seg på tilhenger over fjellet, noe de har gjort en gang tidligere også.

I år får de imidlertid også følge med Tor Hove (Bærum) og Kjell Inge Heiberg (KNS). Sammen vil de utfordre Bergen-seilerne til dyst i den vestnorske skjærgården, og de håper de møter riktig mange konkurrenter.

HVOR ER DE? Foreløpig er imidlertid vestlendingene tilbakeholdne, for i en regatta som arrangøren, Askøy Seilforening, håper skal samle et sted mellom 50 og 100 båter, er det foreløpig kun påmeldt 27 båter.

Og en kan jo saktens spørre; er det ikke flere som vil konkurrere i et av Norges flotteste farvann og mot østlendinger som kommer hele veien over fjellet for å seile?

LES MER. Seilmakeren Doublehanded går av stabelen 22. til 24. mai.

I nyeste utgave av SEILmagasinet nr 3/2015 kan du lese mer utførlig om Seilmakeren Doublehanded, og på regattaens nettside kan du laste ned Harald Gjøsæters detaljerte artikler om veivalg i regattaen.