Søk i arkivet

Shetland Race 2015Ferden mot Shetland har startet

30 båter har startet.

Bergenseilerne er trofaste mot denne tradisjonsrike seilasen og i alt 22 av de 30 båtene kommer fra nærområdet. Draget mot havet og følelsen av tilhørighet med naboøya i vest er påtakelig.

– I år som tidligere har vi mange kjente fjes som seiler denne regattaen. Det er noe eget med Shetland Race som gjør at folk stadig kommer tilbake, sier Espen Sandøy, leder i regattakomiteen, i en pressemelding SEILmagasinet har mottatt.

Han trekker også frem de langtveisfarende som stiller til start:

DUGONGO, en Najad 360 med skipper Johan Knudsen, Bærum Seilforening

UREDD II, A40RC, Kjell Arne Reknes, Ålesund Seilforening

VENUS, Xp38, Kjell Nordli, Fredrikstad Seilforening

ASTRAGALE, Class 40, Jan-Helge Furnesvik, Røyken Seilforening

Alle de 30 båtene kan forvente friske forhold i starten. Den friske nordavinden som står  i dag, i natt og i morgen kan gi en del sjø langs norskekysten. Det er særlig den sørgående strømmens møte med sterk nordavind som kan føre til litt huskestue

Når båtene nærmer seg Shetland torsdag ettermiddag og kveld blir det sannsynligvis veldig lett vind, rundt 5 knop, fra vest og muligens skiftende. Det store valget for mange vil være om de skal seile inn til Lerwick fra sør eller øst. Tidevann og vindretning vil være avgjørende.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen