Følg America’s Cup på mobilen

Seks lag møtes i Louis Vuitton Americ’s Cup i England denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

Kampen om Americ’s Cup er snart i gang. Det er første gang seilerne fra finalen i 2013 møtes igjen, denne gangen også i båter med foiler, men bare 45 fot, ikke 72 som i finalen av America’s Cup.

Egen app

Regattaen blir sendt direkte på BT Sport, men det vil også være et halvtime langt oppsumeringsprogram på BBC lørdag og søndag. Arrangøren har også utviklet egen app hvor seere kan følge regattaen direkte, enten med Android eller iOS mobiler og nettbrett. Appen er tilgjenglig, men vil komme i en oppdatert versjon på onsdag. Appen vil ikke fungere i alle land avhengig av senderettigheter.

Kort bane

De seks lagene fra USA, England, Frankrike, New Zealand, Sverige og Japan vil møtes i en bane på 2,3 nautisk mil. Det vil gå fort unna med AC45f båtene som kan seile i over 40 knop. Båtene starter på skarp slør, og vil gå på lens etter første merket. Etter lensemerket er det kryss opp til toppmerket og lens halve banen, med skarp slør inn til mål.

I august kommer America’s Cup til Göteborg.

Videoen forklarer båttypen AC45f som blir brukt under Louis Vuitton Americ’s Cup

07/05/22015, Lorient(FR), 35th America's Cup, Groupama Team France AC45 1st Sail, (Skipper: Franck Cammas). ©Yvan Zedda/Groupama
ACWS Portsmouth race course
16th July 2015. Solent, UK. America's Cup World Series Portsmouth. Pre event training day.