REVANSJE: Iain Percy og Artemis-rormannen Nathan Outteridge må reise kjerringa fra seilasene i England i juli. (Foto: Sander van der Borch).
VED MÅLET: Selve målet for Fredrik Lööf og hele Artemis-satsingen er America’s Cup i 2017. (Foto: Sander van der Borch)
RACE VILLAGE: Sentrum for begivenhetene vil være midt i Göteborg.

America’s Cup inntar Göteborg

Svenskene kan se frem til begivenhetsrike dager i neste uke.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Det blir fart, action og dramatikk i Göteborg neste weekend. (Foto: Sander van der Borch).

Torsdag 27. august starter Louis Vuitton America’s Cup World Series i Göteborg, og det vil bli en gedigen begivenhet som setter den svenske byen på hodet i fire dager, Dette er den andre runden av tre i denne serien i år, og nå gjelder det for det svenske Artemis-laget å vise seg frem for sitt hjemmepublikum og reise kjerringa fra første runde – der de endte sist.

MIDT I BYEN

Race Village vil være i Frihamnen midt inne i byen og rett ved Götabroen, og hver dag fra kl 10 om morgenen til ulike tider på kvelden vil Race Village være åpen for publikum. Torsdag vil det åpne en utstilling som forteller historien om Sveriges mange deltagelser i verdens mest berømte regatta, og utpå ettermiddagen har det svenske laget utfordret konkurrentene til Blokart-seiling.

FARTSFYLTE SEILASER

Fredagen er viet til «practise race» på regattabanen ved Långedrag, der det vil bli mange muligheter for å følge seilasene, som skal foregå i AC 45-katamaraner med vingseil og foiler. Lørdag og søndag er det alvor med to seilaser hver dag, og slår varslene til yr.no til, vil det kunne bli riktig så fartsfylte seilaser:

De to dagene skal det blåse mellom 6 og 11 m/sek fra sørvest. Seiling med foiler i slik vind er ensbetydende med fart, høy fart – og høy fart er ensbetydende med dramatikk.

STOR MEDIEBEGIVENHET

Arrangementet har fått stor oppmerksomhet i svenske medier, og det ligger en tung bør på skuldrene til frontfigurene til det svenske laget Artemis Racing,  Iain Percy fra England og ikke minst på Sveriges egen Fredrik Lööf. De skal vise at de duger i dette selskapet av internasjonale stjerneseilere, og ikke minst revansjere seg fra sisteplassen i Portsmouth i England i juli.

Der ble rekkefølgen denne:

  1. Land Rover BAR, England - 19 poeng
  2. Emirates Team New Zealand - 18 poeng
  3. Oracle Team USA - 16 poeng
  4. Groupama Team France - 13 poeng
  5. SoftBank Team Japan - 13 poeng
  6. Artemis Racing - 11 poeng

VIKTIG SERIE

Serien fortsetter i 2015 med en regatta på Bermuda i oktober, og deretter i 2016, og den endelige rekkefølgen i denne serien tar lagene med seg når de starter med kvalifiseringen til selveste America’s Cup i 2017.