Tiril Bue vartet opp med noen lyspunkter i Rio

Bare Pedersen innfridde i Rio

 Prøve OL er slutt og facit for Norge: én båt i medaljefinale

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde:  Anders Pedersen sto for den beste norske prestasjonen under prøve OL i Rio.

Anders Pedersen lyktes best av de norske seilerne i Rio og kvalifiserte seg til medaljefinalen i Finnjolle. Etter en sterk åpning med seier i den første seilasen flatet det seg litt ut og med serien 1-11-6-8-7-16-12-12-18-15 og 10 i medaljefinalen endte Drøbakseileren på 10 plass i et sterkt felt på 20 båter.  Han viser med det at han bør få grønt lys for neste års OL regatta slik at han får ro til å trene på detaljene som skal gjøre ham enda bedre til 2016.

Tiril Bue hadde to 2. plasser som viser at hun gjør store ting når hun er på sitt beste, men at hun fremdeles er for ustabil til å prestere på toppnivå gjennom en hel serie. Med plasseringene 25-15-2-26-12-10-18-15-2 endte hun på 12. plass til slutt. Hun får konkurranse om OL biletten fra hjemmesitterne Marthe Enger Eide og Line Flem Høst og sistnevnte imponerte sist uke ved å ta 2. plass i VM for seilere U21 i Laser Radial

For øvrig ble det tungt for de norske seilerne. Helene Næss og Marie Rønningen slet med å få fart i lånt båt. 17. plass i et felt med 19 båter var definitivt ikke som forventet.  Mathias Mollatt endte på 19. plass i et felt med 38 Lasere, mens Sebastian Wang-Hansen tar 22. plass blant 28 brett i RS:X for Herrer og Maria Mollestad tok 15. plassen blant 20 brett i RS:X for Kvinner.

Norge var altså ikke blant de 19 nasjoner som tok medalje i Rio og resultatene viser at seilerne, sportssjef Jan StevenJohannessen og trenerteamet har en jobb å gjøre for å få frem et slagkraftig norsk lag til 2016.