Tidenes NM-seilere

PENSJONIST: Sine 67 år til tross, Birger Jansen er like sprek og vinner like mye som før i Snipe-klassen. Regattaprogrammet for 2015 er tett som hagl og han har satt seg klare mål for sesongen.
43 MEDALJER: Birger Jansen kan skilte med hele 43 NM-medaljer som er erobret over 44 år.
INN PÅ TOPP 10: Kristian Nergaard har klatret inn på topp 10-listen over NM-historiens mestvinnende.
MESTVINNENDE: Kristoffer Spone var 2014-sesongens mestvinnende NM-seiler og tok tre gull- og én sølvmedalje. NM-gull ble det blant annet i Express-klassen.
KLATRER RASKEST: Som vinner av dame-NM og med sølv i mesternes mester er Anette Melsom Myhre den av jentene som klatrer raskest på listen over tidenes NM-vinnere.
BIRGER JANSEN
GEIR VICTOR SVENDSEN
HERMAN H. JOHANNESSEN
KRISTOFFER SPONE
NILS PETTER HAUGFOS
JANETT KREFTING
METTE TERLAND
LISE GEHRKEN
WENCHE JOHANNESSEN
SIREN SUNDBY
DAG USTERUD
TERJE WANG

Kongen av NM

Det er 44 år siden Birger – hele seilNorges Bigga – Jansen tok sin første NM-medalje, men fortsatt er han den som kaprer flest medaljer.

Publisert Sist oppdatert

Birger Jansen (67) topper begge listene. Han er tidenes NM-seiler siden 1970 og frem til i dag, men han er også den beste NM-seileren i dette tiåret. Senest i 2014 ble han norgesmester i Snipe og tok sølv i Snipe Master. Bigga har intet mindre enn 43 NM-medaljer; det er en NM-medalje hvert år siden han tok sin første! 14 av dem er av edleste sort, og han har tatt medalje i fem forskjellige klasser, men aller mest i klassen som mer enn noen annen er hans: Snipe.

Det var også der Birger Jansen vant sin første NM-medalje, som fokkeslask om bord hos Brynjulf Romslo i 1971. Det er medaljen han stadig setter aller høyest.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER