Søk i arkivet

Foto:

Nesodden på topp i Norsk SeilsportsligaSeil- og vekttrim gjorde susen

– Dette er over forventningene, sier Nesodden-seilerne i tet etter første dag.

Med tre seire og en 3. plass har Nesodden Seilforening tatt ledelsen etter første dag av den østnorske kvalifiseringsrunden til Norsk Seilsportsliga 2016. De har seilt stødig og sikkert, og har til overmål klart målet sitt om å ha en jevn serie og unngå de store blemmene.

– I så måte må man si at tre seire er jevnt og overbevisende?

ÅTTE LAG. – Ja, absolutt – dette er over forventningene våre, sier Magnus Andersen på Nesodden-laget.

Han sitter foran rormann Bjørn Forslund i båten og har hånd om fokk, gennaker og akterstaget. Bjørn har en hånd på roret og en på storseilskjøtet.

Bak Nesodden Seilforening følger Soon Seilforening og deretter Åsgårdstrand, KNS, Brevik, Larvik, Tønsberg og Asker. Det er de åtte lagene som etter fire såkalte flighter er inne på de åtte kvalifiseringsplassene til neste års liga.

Seks av de åtte SEILmagasinet tippet som de kvalifiserte, er med andre ord inne på listen – foreløpig. Larvik og Asker har gjort tipsene til skamme.

SE SEILmagasinets tips.

Artikkelen fortsetter etter bildene av lag nummer to og tre.

Soon Seilforening ligger som nummer to. SEILfoto: Asbjørn J. Thorup
Åsgårdstrand Seilforening ligger som lag nummer tre. SEILfoto: Asbjørn J. Thorup

Se hele rekkefølgen

KREVENDE. Bjørn Forslund forteller om en dag med store vindskift og trykkforskjeller. Det har vært utfordrende.

– Magnus har vært genial med trimmen, og vi har jobbet mye med vekten i båten i trykkforskjellene. Det har vært viktig. Jeg ser at mange bare sitter stille i båten, sier Forslund.

Forslund er tidligere jolleseiler på internasjonalt toppnivå, men de senere årene har han gjort seg mest bemerket som shorthanded-seiler. Han har også erfaring med Melges 24-seiling for noen år tilbake. I år har det imidlertid ikke blitt så mye seiling; han har vært mest opptatt som trener av nybegynner-seilerne i Nesodden Seilforening.

VM I J/70. Magnus Andersen er i likhet med Forslund opprinnelig jolleseiler, men også han har seilt en del shorthanded-seiling i de senere årene. Han har også deltatt i tilsvarende heat-seiling som seilsportsligaen i CB 66, men den kanskje viktigste erfaringen i denne sammenhengen er denne:

– Jeg var med Norwegian Steam-laget til Eivind Astrup i VM i J/70 i USA, forteller han.

De to andre om bord på Nesodden-laget er storbåtseilere, lederen av foreningen, Øyvind Degnes, og Inger Bucher.

– Det er første gangen vi fire seiler sammen, men det har fungert veldig bra. Vi har hatt god lagmoral, pratet mye og vært stille i båten, sier Magnus Andersen.

I morgen er det varslet svært lett vind, og regattaen fortsetter med 10 flighter til – om man klarer å gjennomføre dem.

Se SEILmagasinets oppdateringer fra seilasene.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen