2.4 MR: Klassen med størst nasjonal spredning under Ran Eintype Regatta var utvilsomt 2.4 mR.
YNGLINGER: Yngling er en av de mest populære entypebåtene på Vestlandet og spesielt på Askøy.
FORMULA 18: Under årets Ran Eintype Regatta deltok det flere Formula 18, en rask og spennende katamaran. Det at de er inkludert i entypeutvalget har fått opp interessen for regattaseiling med denne båttypen.
EINTYPE-GENERAL: Kjell Magnus Økland er initiativtager til etablering av Hordaland Seilkrets? entypeutvalg. noe som skjedde høsten 2012. En ildsjel i entypemiljøet.
FIN SEILING: Det var tidvis ganske friske forhold under året Ran Eintype Regatta i september. Det var flere Melges 24 med i regattaen.
OSELVER: En klinkbygd tradisjonell trebåt fra Hordaland med flere tusen års historie. Regattaseiling går tilbake til 1871. De største miljøene finnes i Milde Båtlag, Austevoll Seilforening og Njord/Tysnes.
Entypesatsing i vest

Entype- entusiasme i vest

Ran Seilforening, eller Båtlaget Ran som det het før, er tuftet på entypeseiling. Nå satser foreningen på nettopp dette.

Publisert Sist oppdatert

Tilsynelatende er det ganske kaotiske tilstander når vi besøker Ran Seilforening under siste dag av Ran Eintype Regatta i slutten av september. Det er båter som skal sjøsettes, seil som skal på plass, baner som skal legges og beskjeder som skal formidles. Men så er det da også mange båttyper som er involvert: Expresser, Ynglinger, Melgeser, noen Formula 18 og en mengde 2,4 mR. Seilerne i sistnevnte kommer fra hele landet. Alle er entypebåter som skal kjempe mot hverandre i den friske vinden i farvannet rundt Ran Seilforenings anlegg i Angleviken. En kamp på like vilkår, lik båt mot lik båt, hvor den beste rett og slett er den som seiler best; den som kommer først over mållinjen.

Vinden øker og det begynner å bli ganske friskt ute på Hjeltefjorden. Bølgene har fått hvite topper. Regattaledelsen er usikker på hvor mange seilaser de greier å gjennomføre før det blir for mye vind. Dagen før hadde det vært massivt regnvær, men greie vindforhold. Da gikk programmet som planlagt, med fire seilaser gjennomført for alle klassene, bortsett fra 2,4 mR, som fikk gjennomført seks seilaser på en egen bane – litt nærmere land enn de øvrige klassene.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER