Ungt og lovende landslag

STERKE, JEVNE JENTER: Et mer slagkraftig og jevnere lag enn det Norge har i Laser Radial, har landet ikke hatt før. Fra venstre: Celine Herud, Marthe Enger Eide, Jan Steven Johannessen, Line Flem Høst og Tiril Bue.
GULLHÅP: Bjørnar Erikstad er Norges kanskje fremste medaljehåp når lekene i 2016 skal utkjempes. Han har hatt en meget sterk sesong i 2015 med blant annet sølv i VM der også funksjonsfriske seilere deltok.
HERMANN TOMASGAARD: Som yngstemann på landslaget i Laser Standard er OL i 2020 nok hovedmålet til Hermann Tomasgaard.
MATHIAS MOLLATT: Mathias Mollatt er den av de norske Laser-seilerne som har glimtet til med best enkeltplasseringer, men han har slitt med jevnheten over en hel serie.
KRISTIAN RUTH: Kristian Ruth har deltatt i to OL tidligere, og har satset målbevisst på OL-medalje i Rio i snart fire år.
PÅ VEI OPPOVER: I skyggen av landslaget har Norges eneste Nacra 17-lag arbeidet seg sakte, men sikkert oppover de internasjonale resultatlistene. Kanskje kommer gjennombruddet i 2016. Om bord er Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen.
BEST I PRØVE-OL: Anders Pedersen ble den beste norske utøveren i prøve-OL i Brasil i sommer. Finnjolle-seileren blir et av de fremste OL-håpene i 2016 også.
PÅ STØ KURS MOT PARALYMPICS: Allerede i flere år har paralympic-seilerne i 2.4 mR og Sonar hevdet seg på medaljenivå, og forventningene er store mot Rio-seilasene, som kan være de siste i paralympic-historien: Fra venstre: Bjørnar Erikstad, ...

Hvem vil få OL-billettene?

Norge har et usedvanlig bredt og lovende lag i seiling. Men det er i 2020 de skal slå til. OL i Rio 2016 er bare et skritt på veien.

Publisert Sist oppdatert

Skal man nå til topps i OL, må man tenke langsiktig og ha tålmodighet, men ressursmangel gjør det utfordrende for norske utøvere å tenke mer enn ett år ad gangen. Holder imidlertid dagens toppseilere ut i OL-klassene i snaue fem år til, kan det bli mye moro i Tokyo i 2020.

Slik Norges Seilforbund og Olympiatoppen tenker blir derfor OL i Rio et delmål for de norske seilerne. Målet er likevel å få flere seilere i medaljefinaler, og det jobbes beinhardt også mot 2016-sesongen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER