Seiling anno 2020

SPORTY KJØLBÅTER: Kan sporty kjølbåter av typen Melges 24 som man uforpliktende kan leie, begrense frafallet blant unge voksne?
KITING: Det kraftigst voksende grenen innen seilsport for tiden er kiting. Representerer denne typen seiling fremtiden?
Anne-Marie Dahl er fremtidsforsker og forfatter, og driver virksomheten Futuria i Aarhus i Danmark. Hun skriver bøker og artikler, holder foredrag, og jobber med fremtidsscenarier for større selskaper og organisasjoner som vil forberede seg på ...
EVENT-AKTIG: Opplevelser man kan fortelle om og dele med andre i sosiale medier, vil være attraktive for fremtidens seilere.
FORENINGSARBEID: Seilforeninger kan gå en vanskelig tid i møte med mindre de tenker nytt, mener Anne-Marie Dahl.
Klaus Æ. Mogensen er ansatt som seniorforsker i Institut for fremtidsforskning ? IFF ? i København. Han skriver bøker, holder foredrag og er særlig opptatt av teknologiens muligheter og dens betydning for samfunn og levevis, samt av fremtidens ...
ENGANGS: Spontane, uforpliktende engangsopplevelse som gjerne blir avtalt over internett, vil kunne trekke deltagere, som så kan gjøre noe helt annet neste dag.
VEDLIKEHOLD: Vedlikeholdsfrie båter som er lette å oppbevare ? båter som ikke stjeler folks tid ? har en fremtid, mener Klaus Æ. Mogensen.
FLERE OM EN BÅT: Det er en trend at flere vil leie enn å eie. Ved å eie binder man seg og tiden sin, og det er ikke ønskelig.

Fremtidens seilere har andre krav: Seilsporten utfordres

Sviktende salgstall, færre deltagere i regattaer og fallende medlemstall og stigende gjennomsnittsalder i seilforeningene er med på å endre seilsporten. Men til hva? Vi har spurt fremtidsforskerne.

Publisert Sist oppdatert

Markedet for fritidsbåter eksploderte i 1970-årene sammen med tilgangen til serieproduserte glassfiberbåter, mer fritid og generell velstandsutvikling. 1980-årene var også gode tider for seilsport og båtbransje. I 1990-årene fortsatte den gode utviklingen. Nye, interessante båttyper kom på markedet, sammen med nye regattaformater.

Utvikling med lite nedslagsfelt

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER