Soloregatta i Bergen

Bergen Singlehanded 2013.
Bergen Singlehanded 2013.
I ALLE POSISJONER: Som singlehanded-seiler holder det ikke bare å stå til rors. Pål Holst om bord i TIGERGUTT gjøre alle oppgaver om bord selv.
INITIATIVTAGER: Jan Hjellestad tok initiativet til Bergen Singlehanded sammen med Magne Aalen og Trond Wickman. Alle de tre stilte til start i årets regatta.
KNARR: Spesielt med Bergen Singlehanded er at det er en egen klasse for tradisjons­rike Knarr. En av dem som deltok var fargerike Finn Totland ­i JASMIN.
SINGLEHANDED: Henri Lloyd Singlehanded er per i dag den eneste rene singlehanded regattaen på Vestlandet. I en slik regatta må du gjøre hele jobben alene.
TETT I TETT: Det var tett ved startstreken under Bergen Singlehanded. Den største utfordringen var rett og slett å komme seg over startlinjen i den svake vinden.
SINGLEHANDED: I en singlehanded-regatta har du ingen å skylde på om noe går galt eller om du kommer dårlig plassert. Det trigger blant annet Magne Aalen om bord i CESAR.

En mot en

Mange seilforeninger sliter med å holde interessen oppe for sine regattaer. Men det finnes hederlige unntak. Henri Lloyd Bergen Singlehanded er et av dem.

Publisert Sist oppdatert

I debutåret 2010 deltok 33 båter. I fjor stilte godt og vel 60 båter til start, i år var tallet steget til tett oppunder 70. Siden deltagerantallet har gått ned i mange av de andre Vestland-regattaene er Henri Lloyd Bergen Singlehanded så å si over natten blitt Vestlandets største regatta – foran typiske familieregattaer som Askøy Rundt og shorthanded-regattaer som Seilmakeren Doublehanded. Arrangørene har håp om at de innen et par år kan komme opp i hundre deltagere.

– Jeg tror noe av grunnen til at vi har fått dette til, er at det er en unik seilas, samtidig som deltagerne opplever stor entusiasme fra arrangørenes side, forteller Jan Hjellestad. Han er sammen med Trond Wickman og Magne Aalen blant initiativtagerne til Bergen Singlehanded. Alle tre er for øvrig de siste avgåtte styrelederne i foreningen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER