Seilsesongen 2015

MESTERNES MESTER: Tim Sandberg (til høyre) er en av årets store NM-seilere og vant mesternes mester sammen med (fra venstre) Magne Simonsen, Anna Gregersson og Pål Kirkebø. Sandberg tok også gull i Formula 18 og sølv i shorthanded-NM.
DRØMMEMANNSKAPET: Ingen seilere som har spesialisert seg på å være mannskap vinner så mange NM-medaljer som Pål Tønnesson. I år ble det to gull- og en sølvmedalje: Gull i H-båt og match seiling og sølv i Killing.
FORMULA 18: Tim Sandberg og Pål Kirkebø vant NM i Formula 18 ? etter at klassen i flere år har slitt med å få nok deltagere.
FØRSTE NM-GULL: Sarah Thodesen vant sitt aller første NM-gull under NM i Optimist på Nesodden. Optimist-klassen viser oppsving i deltagelsen.
7 MEDALJER: Kristoffer Spone satte i år rekord i antall NM-medaljer. Da mesternes mester var vel i havn endte han på hele syv. Ingen har klart noe tilsvarende før.
NM I SHORTHANDED: Shorthanded-seilerne fikk sitt første NM i år, og i den største klassen vant Karl Otto Book og Magda Maren Book.
NM-KONGEN: Ingen over ingen ved siden; Birger Jansen er Norges ukronete NM-konge og sitter fortsatt trygt på tronen.

Mesterne over mesterne

I 2014 var Kristoffer Spone utvilsomt årets NM-seiler, og det er han i år også – i alle fall når det gjelder kvantitet. Han seilte inn rekordmange seks NM-medaljer og tok bronse i mesternes mester. Når det kommer til kvalitet, ble han imidlertid slått av to seilere: Tim Sandberg og Pål Tønnesson.