SEILGLEDE: Både utstyret og seilerne begynner å dra på årene, men godt humør, seilglede og stå-på vilje er det ingen mangel på.
1992 MODELL: Freddy Løveng seiler på 23 år gammelt utstyr, men er som regel alltid raskest rundt banen. Det er tydelig at seiler er viktigere enn utstyr.
STERKE MENINGER: På plattingen utenfor det lille røde klubbhuset blir banen forklart for seilerne, og alle har sterke meninger om hvordan det skal være.
STERK VIND: Mens vinden økte var det flere seilere som måtte kaste inn hånkledet og seile mot land, men de som ble igjen utpå, fikk valuta for pengene.
VETERANEN: Ole-Jacob Schjerven har rukket å bli 76 år gammel. Selv om helsen ikke tillater ham å seile denne torsdagen, holder han et våkent øye med det som skjer på regattabanen.
LEDEREN: Cato Halsaa har vært leder i klubben de siste syv årene, og har seilt brett i en årekke før det det.
REGATTASJEFEN: Tom Ellingsen teller ned de siste 30 sekundene til start høyt at selv de mest tunghørte får det med seg.

Ungdomskilden på bølgetoppene

I en liten bukt i Lysakerfjorden står en gjeng og rigger gamle brett av typen Raceboards torsdag etter torsdag før de drar ut og nyter vind og vær på brettene sine. Dette er historien om de som fant ungdomskilden på et seilbrett.

Publisert Sist oppdatert

Vinden bygger seg sakte opp mot åtte meter per sekund og man begynner sakte, men sikkert å se det hvite i bølgetoppene. I nord ligger et tykt, mørkt skylag som pumper ut regn i store mengder og beveger seg i retning Lysakerfjorden Brettseilerklubb. 16 deltagere har møtt opp til sesongens siste torsdagsregatta.

Feltet består av seilere i alle aldre, men det som slår en som mest spesielt er at omtrent halvparten av denne gjengen nærmer seg pensjonistalderen. Hvite lugger og senete armer rigger opp gamle seil fra 1980- og 1990-tallet med sterke farger og mønstre så langt øyet kan se. Vind i håret, sand mellom tærne og adrenalinfylt brettseiling blir man visst aldri for gammel for, en påstand som kan underbygges med at klubbens eldste brettseiler ble født i 1927.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER