Seilsesongen 2014

3 X GULL: Kristoffer Spone (t.h.) vant hele tre NM-titler i 2014, og det gjør ham til årets store NM-seiler.
GRIMSTADJOLLE-MESTER: Georgis Nikoltsis ble mester i Grimstadjolle for tredje gang i år.
VINNER STADIG: NM-historiens mestvinnende seiler, Birger Jansen, forsyner seg stadig grovt av premiebordet i Snipe-NM-ene.
RS FEVA: Caroline Heiberg og Marie Bordal fra Moss forsvarte NM-tittelen sin fra 2013 i RS Feva.
TO MEDALJER: Anette Melsom Myhre ble mester i dame-NM i Snipe, og tok deretter sølv i sesongavslutningen mesternes mester.
2.4 MR-TRIO: Bjørnar Erikstad­(i midten) beviste nok en gang at han er Norges beste 2.4 mR-seiler. Her er han flankert av Harald Rolfsnes (sølv) og Eilert Kamfjord (bronse).
SUPER-MESTEREN: Ingen har vunnet flere mesterskap enn Lars Johan Brodtkorb. Han er verdens-, europa- og norgesmester i Europajolle, og han vant også NM i Finnjolle i år.
IF: NM i IF-båt ble arrangert i Asker etter at det i 2013 ikke lot seg gjennomføre på grunn av vindstille. Norgesmester ble Robert Bay og Kristen Torp (N-128).

Hat trick av Kristoffer Spone

Kristoffer Spone fra KNS er i særklasse årets NM-navn. Hele tre gull- og en sølvmedalje har han kapret i år. Norgesmester ble han i Express, ORCi og Snipe Master. Sølvmedaljen kom i Melges 24.

Publisert Sist oppdatert

Egentlig har Kristoffer Spone lagt opp som trenende, aktiv seiler for flere år siden, men den dyktige rormannen er et levende bevis for hva erfaring har å si for en seilers karriere og prestasjoner. Gang på gang seiler Spone båter til seier når han kommer om bord. Så også i 2014.

NM-tittelen hans som det kanskje står aller mest respekt av, er den han vant i årets rekordstore Express-mesterskap i Oslo. Sammen med Kristian Nergaard, Erik Kongshaug og Trond Solli-Sæther ikke bare vant han, han forsvarte også NM-gullet han styrte inn til i 2013 – den gangen sammen med et helt annet mannskap. Denne gangen forsøkte 106 andre lag å hindre Spone i å forsvare gullet, men det klarte de altså ikke.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER