Seilsesongen 2012

JUBEL: Knut Th. Sollid, Thomas Nilsson, Bjørn Mørland Pedersen og Christopher Gundersen la ikke skjul på at de var glade da det var klart at de vant mesternes mester.
TRE MEDALJER: Anette Melsom Myhre var en seks seilere som vant hele tre NM-medaljer i 2012. Hun fikk medalje i dame-NM, ORC og i Snipe.
OPTIMIST-MESTER: Jacob Lepperød var best av seilerne i stor-NM og vant RS Feva-finalen i mesternes mester. Det ga ham og Olav Salterød-Jonas en plass i 11-meter-finalene.
2-KRONA: Det aller første norgesmesterskapet i 2-Krona ble arrangert i år. Seiers­pallen ble toppet av Vilde Lysgaard og Nikolai Bakker.
ANDUNGE-MESTERE: Terje Sorteberg og Torgeir Pedersen kunne føye nok et gull i Andunge-NM til sin allerede lange seil-CV.
JUBEL: Det gode Express-miljøet i Oslo Seilforening fikk uttelling i form av gull til Trygve B. Leergaard og mannskapet hans.
MATCH-MESTER: Petter Mørland Pedersen styrte laget sitt til gull i match og sølv i mesternes mester.
SNIPE: Birger Jansen vant nok et NM-gull i Snipe i 2012 sammen med Lise Gehrken.
GULL X 2: Christopher Gundersen var med å vinne gull i ORCi-NM og i mesternes mester.
MESTER: Thomas Nilsson vant både ORCi-NM og mesternes mester.

Mesternes jubelsesong

Det har vært en jubelsesong for mannskapet om bord i 52-foteren WOLFPACK, og det har vært en jubelsesong for en lang rekke seilere som er blitt verdensmestre eller har kapret opptil flere NM-medaljer.

Publisert Sist oppdatert

Da Thomas Nilssol og mannskapet kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet mesternes mester, satte de samtidig punktum for en stor seilsesong. WOLFPACK-laget som Nilsson er skipper for, kom til mesternes mester i kraft av at de ble norgesmestre i ORCi, men laget har også hatt en god sesong på internasjonale arenaer. Flere kan ha tenkt tanken om at det har vært kong Haralds gamle TP 52 (FRAM XVI er omdøpt til WOLFPACK) som har brakt laget heder og ære og en rekke seire – men i mesternes mester viste de til gagns at det i like stor grader seilernes egne evner som er grunnlaget.

Thomas Nilsson, Christopher Gundersen, Bjørn Mørland Pedersen og Knut Th. Sollid seilte stødigst av alle i mesterskapet under vekslende og vanskelige forhold, og de vant de fem siste heatene sine. Ingen av de andre lagene var i nærheten av noe tilsvarende, og da de fire fikk overrakt kongepokalen av kongen selv på seilerfesten etterpå, syntes nok alle konkurrentene at det var en fortjent seier og at de var verdige vinnere.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER