World Cup Miami

SELVTILLIT: Ragna og Maia Agerup har seilt på seg selvtillit etter en 9. plass i søramerikansk mesterskap i 49erFX.

Norsk seier i begge 49er FX-seilasene

Tvillingene Ragna og Maia Agerup og Tønsberg-seilerne Helene Næss/Marie Rønningen imponerte i lettvindsåpning.

De norske 49er FX-jentene kunne neppe ha fått en bedre start på årets første verdenscup-regatta. I de to seilasene som ble avviklet i lett vind i går, ble det norsk seier i begge.

Tvillingsøstrene Ragna og Maia Agerup vant den første seilasen og lå lenge an til å vinne den andre, men flere feil på siste kryss sendte dem ned på 6. plass. Sammelagt leder de norske jentene foran fire andre skandinaviske lag.

Dagen kunne vært perfekt for de andre norske seilerne også, men Helene Næss og Marie Rønningen tjuvstartet  den første seilasen. Den andre vant de!

Vanskelige forhold

Det var en dag da det gjaldt å ha hodet utenfor båten. Strøm og hyppige vindkantringer gjorde livet krevende for seilerne. 4-6 knop fra nord fra morgenen av svingte langsomt mot øst og økte til syv og etter hvert til ti knop.

Vekslende norske resultater

De øvrige norske seilerne hadde en blandet dag på sjøen.

Kristian Ruth åpnet med 5. plass i sitt heat i Laser, men måtte ta til takke med 32. plass i den andre. Best av de norske seilerne i Laser er Mathias Mollatt, som med 12. og 13. plass er 21 sammenlagt.

Anders Pedersen ble nummer 14 i dagens eneste Finnjolle-seilas, som ble vunnet av hans danske treningskamerat Jonas Høgh-Christensen.

De to norske brettseilerne Maria Mollestad og Sebastian Wang-Hansen er satt ut av landslaget denne sesongen. Maria fikk likevel en oppmuntrende 12. plass i World Cup-starten, mens Sebastian ble 25 blant herrene.

Marthe Enger Eide er eneste kvinnelige Laser-seiler på det norske laget i Miami. Med 25. plass ligger hun 49 sammenlagt.

Må seile utenfor konkurranse

Sonar-laget hadde ikke den beste opptakt til regattaen, med en skadet Per Eugen Kristiansen som måtte stå over seilasene i Miami. Etter en del frem og tilbake fikk nordmennene tillatelse til å erstatte ham med treneren Jacob Haug, selv om det betyr at laget må seile utenfor konkurranse.

Det viktigste er imidlertid at laget får seile og derved viktig konkurransetrening. I gårsdagens ene seilas ble det 2. plass bak Frankrike.