WORLD CUP I MIAMI

VANT: Anders Pedersen vant en av seilasene og det bidro til å sikre ham en plass i medaljefinalen.

To norske finalebåter

Ved siden av Agerup-søstrene i 49erFX har også Finnjolle-seileren Anders Pedersen kvalifisert seg til medaljefinalen i Miami.

Den siste ordinære regattadagen i Miami bød seilerne på solskinn og stabil nordavind opp mot 12 knop. Det gjorde det mulig for arrangøren å gjennomføre en ekstra seilas i alle klasser så nær som for brettene, for å ta igjen tapte seilaser fra tidligere i uken.

De  711 seilerne fra i alt 64 nasjoner satset alt på å avslutte best mulig, for noen å komme seg blant de ti beste som skal seile medaljefinaler i dag, og å sikre nasjonen en av de siste plassene i OL.

For Anders Pedersen i Finnjolle gjaldt det å sikre plassen i medaljefinalen, og med plasseringene 1, 10 og 6 i de tre siste seilasene ligger Drøbak-seileren på 7. plass med 13 poeng opp til bronse.

Leder gjør Jorge Zarif fra Brasil foran Anders´ treningskamerat og sølvvinner fra OL 2012, Jonas Høgh-Christensen fra Danmark.

Gjennombrudd for Agerup-tvillingene

Tvillingene Ragna og Maia Agerup har seilt en oppsiktsvekkende sterk regatta i 49erFX. Etter seier i den første seilasen ledet de regattaen til den var godt og vel halvseilt. Da tok verdensmestrene fra 2013, Alex Maloney og Molly Meech, over. Jentene fra New Zealand, som også vant verdenscup regattaen i Miami i fjor og  som er nummer to på vedensrankingen, har i realiteten vunnet regattaen før finalen, mens kampen om de øvrige medaljene står mellom Lisa Ericson og Hanna Klinga, Sverige, Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, Danmark og de norske jentene. Kun ti poeng skiller.

På 5. plass ligger regjerende verdensmestere og topprangerte Martine Sofflatti Grael og Kahena Kunze fra Brasil, syv poeng bak  det norske laget.

Kom ikke til medaljefinalen

For de øvrige seilerne som ikke får seile medaljefinale er verdenscupregattaen avsluttet. I Laser-klassen med 98 båter endte Kristian Ruth på 18. Plass, Mathias Mollatt ble  32 og Hermann Tomasgaard  38.

Marthe Enger Eide ble 33 i Laser Radial med 81 båter, mens brettseilerne Maria Aadland Mollestad og Sebastian Wang-Hansen endte henholdsvis på 13. plass blant 36 brett og  19. plass blant 52.