Nå skal OL-plassene deles ut

VETERANEN: 30 år gamle Kristian Ruth er veteranen på den norske Laser-landslaget. Han kan ffå sin tredje OL-billett, men Ruth har to unge, sterke utfordrere.
ALENE: Anders Pedersen er enslig kandidat i Finnjolle. For ham gjelder det å overbevise Olympiatoppen om at han har en reell sjanse til å nå medaljefinalen i OL.
HARD KAMP: Det er hard kamp om OL-plassene i 49erFX. Ragna og Maia Agerup (bildet) viste verdensklasse under under verdenscupen i Miami i januar, men under VM i februar var Helene Næss og Marie Rønningen best med 17. plass ? og de var 12. best ...
DE UTVALGTE: Olympiatoppens Hanne Haugland sier at kun seilere med plasseringssjanser vil bli sendt til OL i Rio de Janeiro.

Ikke nok å være best av de norske

Den som skal til OL i seiling, må også sannsynliggjøre plasseringssjanser i en medaljefinale.

Vårens europa- og verdensmesterskap danner grunnlaget for norske uttak, men det er ikke nok å være best av de norske for å få plass på det norske OL-laget. Olympiatoppen sender bare seilere med plasseringssjanser til Rio de Janeiro. Det bekrefter Olympiatoppens Hanne Haugland.

Laget skal tas ut etter innstilling fra Norges Seilforbund ved sportssjefen Jan Steven Johannessen og trenerne, men det er Olympiatoppen ved ansvarlig for tekniske øvelser, Hanne Haugland, hennes sjef Finn Aamodt, sjefen for sommersport, Marit Breivik, og toppidrettssjef Tore Øverbø som har det avgjørende ordet. Og kriteriene er klare. Seilerne skal ha plasseringssjanser i OL.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER