Søk i arkivet

FLAGGSKIPET: 15-meteren «Magda XIII», som er en av Johan Ankers seneste konstruksjoner, er en av de nyeste tilvekstene til den klassiske norske trebåtflåten.
FLAGGSKIPET: 15-meteren «Magda XIII», som er en av Johan Ankers seneste konstruksjoner, er en av de nyeste tilvekstene til den klassiske norske trebåtflåten. Foto:

Klassiske linjerEn ny epoke

Klassiske linjer

Klassisk Treseiler Klubb ble etablert i 1990 og feiret i 2015 sitt 25-års jubileum. Klubben rekrutterer entusiaster for klassiske treseilbåter og norsk kystkultur, og stort sett er klubbens medlemmer eier av en klassisk treseiler, og de bruker sin fritid på å bevare henne.

KTK har som målsetning å ta vare på seilbåter og norsk kystkultur fra storhetsepoken i norsk seiling. Det var en tid hvor norsk båtdesign var på verdenstoppen og norske konstruktører og båtverft konstruerte og bygde båter for kunder over hele verden, som vant de store internasjonale regattaene med sine båter.

I alle de 25 årene som KTK har eksistert, har klubben utgitt «Klassiske Linjer» – et medlemsblad av og for klubbens medlemmer. Klubben har brukt mye ressurser på «Klassiske Linjer», og resultatet er blitt svært bra. «Klassiske Linjer» dokumenterer båter og kulturhistorie, og publiserer gamle og nye nyheter.

KTK har nå innledet et samarbeid med Seilas og SEILmagasinet, og presenterer nå første versjon av klassiske sider i bladene som en videreføring av «Klassiske Linjer». Vi har store forventninger til samarbeidet, og vi håper at dette vil gi innholdet enda bedre kvalitet – og samtidig nå ut til et større publikum.

De siste 20– 30 årene har vært en god epoke for gamle treseilbåter. Det er en god bevissthet blant båteiere for å ta vare på de tradisjonelle verdiene som de klassiske treseilerne representerer, og de båtene som overlevde motorsag eller St. Hans-bål på 1960-og 1970-tallet, blir i dag tatt godt vare på av engasjerte eiere. Klubben har over 150 medlemmer, og i medlemsflåten er alt fra små vakre spissgattere til store 12-metere.

Vi gleder oss til å presentere vår kystkultur i tiden fremover og håper vi kan skape nye entusiaster. I denne første utgaven vil du kunne lese et profilintervju med Henrik Robert som var en av de store norske båtkontruktørene, og som også drev Holmen Yachtverft i Asker. Du vil også finne historien om kongeskipet «Norge» på KTK-sidene denne gangen. Vi presenterer også litt om aktiviteter og planer i klubben.

FLAGGSKIPET: 15-meteren «Magda XIII», som er en av Johan Ankers seneste konstruksjoner, er en av de nyeste tilvekstene til den klassiske norske trebåtflåten.

FLAGGSKIPET: 15-meteren «Magda XIII», som er en av Johan Ankers seneste konstruksjoner, er en av de nyeste tilvekstene til den klassiske norske trebåtflåten.

 Kommentarer

DETTE SKJER I KLASSISK TRESEILER KLUBB I 2016

10. mars kl 19:00: Vintermøte i Sætre m internasjonale foredragsholdere CMB KTK SSCA

14.–16. mai: Sail Isegran

2.–5. juni: Hurum Trebåtfestival (Årets vårsamling legges til Hurum Trebåtfestival)

7. juni, 13. juni, 23. august og 30. august: Tirsdagsregatta

10.–12. juni: Færderseilasen

31. juli–2. august: Grimstad Classic jubileumsseilas. Grimstad by 200 år.

4.–6. august: Risør Trebåtfestival

18.–21. august: Oslo Trebåtfestival

27. august: Hollænderseilasen

2.–4. september: Høstsamling

15. oktober: Bruktmarked/Jugekveld

19. november: Årsmøte og julebord/årsfest

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen