KRYSS: Mye tyder på lange legg på styrbord halser under Skagen Race.

Solrik HH Skagen Race

Himmelspretten er tidlig i år, men heldig vis ser det ut til å bli solrikt for Skagen-seilerne.

Publisert Sist oppdatert
YR: Prognosene spriker når det gjelder vindretning og stryke, men sol ser det ut til å bli. Her fra Väderöarna.

OPPDATERT: En dag før påmeldingsfristen løper ut er det 105 båter påmeldt til HH Skagen Race, to av disse i den nye TurGLEDE-klassen. Det er 40 båter færre enn i fjor, noe som kan tyde på at regattaen er vel tidlig på året for noen.  Det er langt opp til 2011 hvor det var påmeldt 274 båter. Men årets deltagelse er bedre enn i 2012. Da gikk starten 16. Mai, og bare 93 båter meldte seg på.

Vind fra vest og sol

Prognosene en uke frem er ikke sikker, men varselet for neste onsdag viser grønt for null nedbør under starten. Vi får nå fem dager med regn, som heldigvis ser ut til å gi seg på onsdag da regattaen starter. Varselet torsdag morgen sier 8 m/s fra sør-sørvest, som betyr kryss nedover svenskekysten med de lengste strekkene på styrbord halser. Vinden er mer vestlig ved Koster, og noe svakere. Men sterkere ved Väderöarna. 

Om prognosen slår til blir det kryss siste biten inn til Skagen med 8-10 m/s fra vest. Det er vanntemperaturen som påvirker lufttemperaturen. Detvil være mellom 8-10 grader.

Dansk deltager

Bærum Seilforening har aldri vært flinke til å selge HH Skagen Race for svensker og dansker, men i år ser det ut til at det endelig stiller en dansk båt. Det er «Essex Girl», en 47-fots rask one-off bygget i karbon i 1995.

Det er en uke før start påmeldt 69 båter i NORrating med spinnaker, og 25 båter i shorthandklassen. Der får vi se den nye båten til Rune Aasberg «Solo2» Class 40 herje med to eldre Pogo 40. Spørsmålet er om hvilken båt som kommer først i mål.

Med mye kryss kan det bli dansk med «Essex Girl», med den vil slite mot «Raa Glede».

 

Du finner de påmeldte her, og du kan melde deg på her.

Har du lyst å seile i turgledeklassen, så meld deg på her.

 

DANSK: «Essex Girl» har vært i Norge tidligere. Båten seile Færder\'n i 2011.