Sailing World Cup Hyères

skjermbilde20160428kl.03.21.26

Blåsevær i Frankrike

Finnjolleseileren Anders Pedersen fikk briljere i den første verdenscupseilasen i Hyères, mens 49erFX-seilerne måtte vente på land.

Publisert Sist oppdatert

574 seilere fra 47 nasjoner deltar i  verdenscupregattaen i Hyeres som startet i går og varer frem til søndag 1. mai. De fikk en frisk start på regattaen der 49erFX ble holdt på land. 

Resultatene etter første dag kan de norske seilerne leve godt med. Bjørnar Erikstad leverte som vanlig solid seiling og ble nummer tre i dagens eneste seilas i 2.4-meter-klassen. Det samme ble Alexander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen i Sonar, som etter en litt skuffende start og noen dårlige veivalg seilte seg godt opp utover i seilasen og ble tett på toppen i mål.

– God dag i Hyeres, mye vind som «gustet» over 25 knop og kun ett race. Ble nr 3, spesielt fornøyd med lensefarten og den andre kryssen. det er meldt mindre vind i morgen, sier Bjørnar etter dagens seilas.

Vant første seilas

Anders Pedersen fikk en knallstart i Finnjolle og vant den første seilasen. I den andre ble det bare 14. plass, men sammenlagt er nordmannen på en god 6. plass.

I brettklassene ligger Sebastian Wang-Hansen 14. (8 nasjonsmessig) med plasseringene 30, 7 og 18, mens Maria Aadland Mollestad er 25. (16 nasjonsmessig) etter 19., 39. og 19. plass

49erFXene lå inne på grunn av mye vind, den norske Nacra 17 fullførte ikke og det er ingen norske Lasere med – hverken i dame- eller herreklassen.