Målesystemer

MÅLEREGLER: Målereglene er skapt for å gjøre det mulig at ulike båter kan konkurrere mot hverandre, men helt siden de første utgavene ble skapt har det vært diskusjon om hvor rettferdige de er. De to reglene som anvendes i Norge i dag springer ut ...
STABILITET: Hvor stabil en båt er – enten som følge av kjølvekt eller skrogform – er en av de mer avgjørende faktorene når en båts fartspotensiale skal uttrykkes i form av et måltall.
MÅLING: Båter som skal konkurrere på et høyt, internasjonalt nivå må måles nøye, mens båter som skal konkurrere på klubbnivå ikke trenger samme grad av nøyaktighet for at konkurransen skal føles rettferdig. Her er det Class 40-en «Solo 2» som ...

Dette er forskjellen mellom NOR RATING og ORC

Klasseklubbene NOR Rating og NORC vil samarbeide tett i 2016-sesongen for å sondere grunnlaget for å slå seg sammen til én klubb. Stig Gard Paulsen forklarer forskjeller og særtrekk ved de to klubbenes målesystemer.

Publisert Sist oppdatert

Det er to klasseklubber i Norge som begge ivaretar respitt-seiling. De to klubbene, NOR Rating og Norwegian Offshore Racing Club, forvalter hver sine klasseregler. Klubbene har nå annonsert at de vil samarbeide nærmere i 2016 for å undersøke muligheten for å slå seg sammen til én klubb. Begge baserer seg på ORC Rating Systems for å beregne båters fartspotensiale. Likevel er det forskjeller i måleregelen til de to klubbene.

Offshore Racing Congress

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER