Delta Lloyd Regatta 2016

Maria Mollestad med gode plasseringer i Melbourne

Mollestad overbeviste i finalen

Som eneste norske seiler i medaljefinalen i Medemblik slo Maria Mollestad til med 3. plass.

Maria Aadland Mollestad var eneste norske i medalje racet, og overbeviste med en 3. plass i finalen. Hun ble dermed nummer seks sammenlagt, hennes beste prestasjon så langt i karrieren, mener sportssjefen Jan Steven Johanessen. - Der er spesielt gledelig når forholdene tas i betraktning. Kun en dag med mye vind, resten i lett og mellomvind som har vært Marias utfordring tidligere, sier han.

Styrket OL Kandidatur

Maria er en av seilerne NSF har innstilt til deltakelse i Rio. Allerede imorgen får vi vite om hun er blant dem som er tatt ut i første runde. Seilingen hennes under Delta Lloyd Regattaen i Medemblik svekket i hvert fall ikke hennes muligheter. Med to polske båter foran seg, ble hun fem nasjonsmessig, og selv om ikke alle verdens beste brettseilere deltok i Holland, bør Bærumsjenta som nå representerer KNS ligge godt an.

Tvilsom Laserinnsats

Da kan det bli mer spennende blant Laserjentene. Tirl Bue, også hun fra KNS, overbeviste ikke i Medemblik. Celine Therese Herud, Moss, fjorårets norgrsmester, vant B-finalen og ble beste norske seiler på 11. plass sammenlagt. Tiril Bue ble nummer seks i B-finalen og 13 sammenlagt, mens Line Flem Høst ble 15 etter 9. plass i finaleseilasen. Marthe Enger Eide som har vært Bues største utfordrer til OL plassen deltok ikke i Medemblik.

Seilforbundet har innstilt disse seilerne til De olympiske lekene i Rio de Janeiro:

49er FX: Ragna og Maia Agerup, KNS

Finnjolle: Anders Pedersen, Drøbaksund

Laser Standard: Kristian Ruth, Asker

Laser Radial: Tiril Bue, KNS

RS:X: Maria Aadland Mollestad, KNS

Mandag 30. mai foretar Olympiatoppen det første OL uttaket.

Bra, men ikke topp av paralympikerne

Vi er vant til at våre paralympiske seilere hevder seg i toppen i 2.4 meter og Sonar klassene. Regattaen i Medemblik var særlig viktig ettersom den også talte som VM i de paralympiske klassene. Sonarlaget med Aleksander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen havnet denne gang utenfor medaljepallen, og med 4. plass i den siste seilasen ble dette også deres sammenlagtplassering.

Bjørnar Erikstad avsluttet med 3. plass i 2.4 meter, men ble sammenlagt bare nummer seks, slått for første gang av amerikanske Dee Smith, kjent fra Volvo Ocean Race og annen storbåtseiling før han fikk en sykdom som gjorde at han måtte tre over i paralympikernes rekker.

Bjørnar kom imidlertid til Nederland syk og slappet av frem til start. - Etter tre dager var jeg med å kjempe om gull, forteller han. - Men da var også kreftene slutt. Sykdommen satt fortsatt i kroppen og jeg klarte ikke å seile like offensivt som man må gjøre. Nå blir det fly hjem på meg og hjem til lege. Må finne ut hva som er feil, sa Bjørnar etter regattaen.

Sonarlager og Erikstad er forlengst uttatt til Rio og må bruke tiden frem til lekene til å finpusse formen. Begge er medaljekandidater og Sonaren har bronse å forsvare fra London 2012