Færderseilasen i 2017

TIL TØNSBERG? Nå er det ikke bare sjøsetting av Osebergskipet som kan samle mange mennesker i havnen i Tønsberg. Mye tyder på at den vil bli fylt opp av Færder-deltagere til neste år.

Flyttes målgang og festen til Tønsberg?

KNS har i dag sendt ut en invitasjon til et informasjonsmøte om Færderseilasen 2017. Det skal foregå i Tønsberg.

Publisert Sist oppdatert

Ikke før årets regatta er over, har KNS åpenbart planene klare allerede for neste års arrangement. Førstkommende onsdag har de innkalt til et informasjonsmøte der det er sagt at det vil komme endringer i regattaen, og når stedet for møtet er i Tønsberg, er det grunn til å tro at det har noe med målgangen å gjøre.

KNS’ generalsekretær, Anders Kristensen, vil ikke bekrefte dette med rene ord, men som svar på spørsmålet fra Seilas, sier han at  «jo, det er lov å tenke sitt når informasjonsmøtet finner sted i Tønsberg».

Etter det Seilas erfarer er det planlagt større mudringsarbeider i de nærmeste årene i bassenget ved Karljohansvern i Horten, noe som vil kunne gi vanskelige havneforhold for regattadeltagerne de nærmeste årene.

Det er også en kjensgjerning at KNS i lengre tid har vurdert Horten som innkomststed, og man har blant annet lansert ideen om å snu seilasen slik at innkomsten skal skje i Oslo. Dette forslaget har man imidlertid forlatt, så med informasjonsmøtet i Tønsberg er det grunn til å tro at Tønsberg vil kunne komme til å bli en fremtidig målgangshavn for Færderseilasen.