Søk i arkivet

VM ORCiSatte prikken over i-en

For å fjerne en hver tvil om hvem som er verdensmester i havseilas vant Claus Landmark og laget hans også mesterskapets siste seilas

Det var en glad og stolt Claus Landmark vi snakket med rett før premieutdelingen i går kveld. Dette har vært et strålende mesterskap for ham. Å vinne med en egenutviklet båt er stort og det viser at Landmark ikke bare er en god seiler, men også en fremragende prosjektleder. Han fremhevet hele mannskapet og særlig dansken Morten Henriksen som har vært taktiker under mesterskapet. Landmark understreket også betydningen av nitide forberedelser og presiserte at båten har fått særlig god behandling under vannlinjen. «Santa» hadde denne serien: 2, 3, 1, 1, 1, 1 (8), 1 som ga ti poeng. Nummer to hadde 18.

De øvrige norske båtene i klasse B plasserte seg som nummer 6, «White Shadow», 12, «X-n min», 25, «Magic», 33, «Born to Run», 36, «Destin», 37, «Sons of Hurricanes», 44. «Lusso Lupa», 48, «Gottix», 57, «Assis» og 58 «Jysla Løye».

I klasse A ble «Al Capone» nummer 9 og «Rå glede» nummer 11 i et felt på 13 båter.

I klasse C ble «Hazard Chase» nummer 41 og «Betty Boop» nummer 55. Her deltok 59 båter.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen