VM: Nesten 500 seilere deltar i VM for Bic fordelt på sek klasser.

VM i Bic i gang med norsk topplassering

Bic Techno 293 seiles på Gardasjøen i Italia akkurat nå med nesten 500 seilere.

Publisert Sist oppdatert
LEDER: Jacob Ruud leder klassen for voksne. (Arkivbilde)

BIC er windsurfingbrettet som blir brukt som rekrutteringsklasse til RS:X, som blir brukt i OL.  Bic har fått en stor internasjonal utbredelse. Verdensmesterskapet har deltagere fra 474 seilere fra 33 ulike nasjoner. Norge stiller med 14 seilere. Så langt har det vært en dag med vind i EM.

Øst- og vestlandet

Her i Norden, er det bare i Norge som har klart å skape aktive miljøer i Bic. KNS var først, og andre seilforeninger i Oslofjorden har fulgt opp. Nå har miljøet for Bic også etablert seg i Bergensområdet.

Også voksne

Etter to seilaser leder Jakob Ruud Plus men-klassen. Han har en 3. og 4. plass, og har bare to poeng mer enn tredjeplassen.  Plus Men er en åpen klasse hvor det seiles med et større seil. De fleste er i alderen 17-20 år, men eldste seiler, Christopher Gibson er 59 år. Det er 40 deltagere i klassen hvor av tre norske.

Aldersklasser

Stor bredde

Det er hele 10 ulike nasjoner som har seilere på podieposisjoner. Frankrike har fire i de seks ulike klassene etter fulgt av Italia og Israel med tre hver. Det er også seilere fra Hong Kong, Japan, Argentina og Mexico helt oppe i toppen.

EM avsluttes på lørdag. 

 

USTABILT: Gråvær gjør at solgansgbrisen ikke kommer i gang på ettermiddagen.
NORSKE: Det deltar 14 norske seilere i mesterskapet på Gardasjøen.
OCS: Europamester Kristian K Wendelborg ble disket i andre seilas.