Tapte bronsen på avblåsing

Kristian Ruth seilte som en mester den siste dagen av det åpne australske mesterskapet i laser, men tapte bronsen da siste seilas ble avblåst på den andre kryssen.

Foran den siste seilasen i mesterskapet lå Askerseileren Kristian Ruth á poeng med 4. plassen og kun 1.5 poeng bak bronsen og da han i den siste seilasen tok en klar ledelse så det lenge lyst ut med tanke på norsk bronse i mesterkapet. Ruth ledet seilasen så lenge det var vind, det vil si til båtene rundet lemerket etter den første lensen. Da var forspranget på godt over ett minutt og med plasseringene til de nærmeste konkurrentene Brett Beyer og Michael Leigh ville bronsen ha vært sikret. Nå ville værgudene det annerledes og midt på den andre krysssen sviktet vinden totalt slik at arrangørene ikke hadde annet valg enn å avblåse seilasen. Dermed ble det bare 5. plass på nordmannen som imidlertid har gort sin beste regatta noensinne og med dette har vist at han hører hjemme i verdenstoppen i Laserklassen. Han seilte en utrolig jevn serie med 6. plass som dårligste plassering. Det deltok 89 båter som i innledningsseilasene var delt i to puljer. 45 båter seilte i gullfinalen.

Også Einar Sunde ledet klart i sølvfinalen da seilasen ble avblåst. Nå reiser han hjem, mens de andre norske seilerne, Kristian samt Stian Tuv, (nr 24 i regattaen) og Tim Sanberg (nr 35) fortsetter treningen før de senere i måneden deltar i den store regattaen for OL klassene i Melbourne.

Michael Blackburn vant regattaen foran Tom Slingsby og Michael Leigh, mens Brett Beyer tok 4. plassen med samme poengsum som Kristian Ruth.