Klart for seiling på NTG
Klart for seiling på NTG

Klart for seiling på NTG

Høsten 2007 taes det inn seilere på Norges Toppidrettsgymnas for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Seiling er siste tilskudd av idretter hos NTG. Målsettingen er at det skal tas inn fem elever hvert år, informerer Tonje Hopstock i Norges Seilforbund. NTG sin satsing vil gjennomføres i nært samarbeid med Norges Seilforbund. Den første sesongen taes det inn tre - fem seilere i 1. klasse.

Samarbeid med ToppSeil

Under Stor-NM i sommer ble det satt ned en foreldregruppe som sammen med NSF har arbeidet for å få seiling på Norges Toppidrettsgymnas (NTG). Det var flere idretter som søkte om plass på skolen fra høsten 2007, men seiling er den eneste nye idretten som hittil har blitt tatt opp. I prosessen frem til beslutningen i NTG ble tatt har det vært flere møter med NTG, foreldregruppen og NSF. NTG vektla spesielt systemet NSF har for utvikling av unge utøvere i ToppSeil som en positiv egenskap hos forbundet, og NSF sin positive og seriøse innstilling til et samarbeid med NTG.

– Skolens idrettslige mål er å utvikle seilere som vil konkurrere på et høyt internasjonalt nivå, og å utgjøre en viktig rekrutteringsbase for Seilforbundets toppidrettssatsing, sier Hopstock. NTG-Seiling gir et tilbud i Seilforbundets prioriterte ungdomsklasser, det vil si Europa, Laser, Laser Radial, 29er og RS-X. I løpet av perioden på NTG må seilerne bytte båtklasse til en OL-klasse. Dette følger samme struktur som for utøverne på ToppSeil.

Trening i Sarbuvollen

Elevene vil kunne bruke Bærum Seilforenings anlegg på Sarbuvollen. Det vil bli trening på vannet ca. tre dager i uken i skoletiden. I tillegg er det fysisk trening på skolen. I tillegg vil elevene kunne delta på Bærum Seilforenings klubbtreninger på kveldstid. I vinterhalvåret legges det vekt på fysisk trening og teoretiske emner innen seiling.

NTG-seilings samrabeid med Toppseil innbærer blant annet at NTG seilerne deltar på ToppSeil sine samlinger. I tillegg til samlinger i Norge, vil det bli gjennomført samlinger i Syd-Europa i vintersesongen.

Med inntil 40 - 50 samlingsdøgn i inn- og utland, sammen med ordinære treninger på dag og kveldstid, kommer elevene til å bruke opp mot 1.000 timer i året på sin idrett. Utøverne vil regelmessig bli testet for å kontrollere fremgangen i forhold til mål, motivasjon og treningsmetoder.