Moberg vant i Miami

For få minutter siden gikk Peer Moberg i mål som vinner av medal race under ISAF Grade 1 regattaen i Miami. Ettersom han også ledet før finalen sikret han seg dermed er klar seier før den danske verdenseneren Jonas Høegh-Christensen.

Finnjollenes medaljeseilas ble en spennende kamp mellom Peer Moberg og dansken Jonas Høegh Christensen. De lå med lik poengsum før seilasen og førstemann i mål ville dermed vinne regattaen. Dansken fikk en dårlig start og så lenge ut til å ligge langt bak Peer, men så dreide vinden slik at dansken rundet 2 på første merke og Moberg på 8. Etter en fantastisk lens og en veldig god bunnmerkerunding var Moberg rett bak dansken og greide å hente han helt inn på kryssen. På toppmerket rundet Moberg 1 og dansken 3. Det ble tett kamp siste lens ned til mål, men Moberg holdt fokus og vant syv meter foran dansken. Regattaen i Miami er dermed et skikkelig gjennombrudd for KNS seileren i Finnjolleklassen som etter en fjorårssesong med plasseringer rundt ti nå endelig har fått uttelling for innsatsen. Det er tydelig at Peer Moberg nå har fått alt til å henge sammen, båt og seil og ikke  minst på det mentale plan der han nå kan kombinere sin lange erfaring som seiler på toppnivå med den rette tenningen når det gjelder.

I Miami deltok alle de beste Finnjolleseilerne i verden med unntak av OL vinneren Ben Ainslie som er opptatt med forberedelsene til America´s Cup for Team New Zealand. Det skal imidlertid bli spennende å følge Moberg fremover da det er mye som tyder på at han er en mer moden og komplett seiler nå enn da han vant bronse i Laserklassen under OL i Atlanta i 1996 da nettopp Ainslie kom på plassen foran ham.

Elin Samdal seilte også medaljeseilas i dag. Hun lå ti før dagens finale, men greide ikke å komme fritt ut i starten og ble dermed hengende bak. Hun hadde derfor ingenting å tape og gjorde det hun kunne for å seile seg oppover i feltet, men hadde ikke flyt i dagens seilas. Elin ble dermed 10 i årets andre Grade 1, en imponerende prestasjon, sier Sportsjef i Norges Seilforbund Espen Guttormsen.

Dette var Norges andre Grade 1 seier i 2007. Kristian Ruth vant Laser klassen i Melbourne tidlig i januar.

Norske resultater

2.4 mR (25 deltagere)

5. plass; Bjørnar Erikstad, Tønsberg sf (OCS, 2, OCS, 2, 3, 10, 2, 1, 3, 1, 1, DNF, 1)

49er (47 deltagere)

24. plass; Christopher Gundersen / Frode Bovim, Vestfjorden og Soon sf (5, 13, 11, 20, 7, 15, 9, 20, 24, 19, 18, 20, 21, 22)

RS:X kvinner (72 deltagere)

12. plass; Jannicke Stålstrøm, Horten sf (6, 14, 11, 5, 20, 12, 12, 10, 8, 10)

Finnjolle (49 deltagere)

1. plass; Peer Moberg, KNS (8, 9, 2, 6, 1, 5, 4, 4, 7, 11, 4, 2, 1)

Laser Radial (69 deltagere)

10. plass; Elin Samdal, Fredrikstad sf (10, 5, 16, 11, 10, 4, 15, 10, 20, 7, 15, 7, 10)

38. plass;Cathrine Gjerpen, KNS (11, 12, 25, 22, 20, 17, 6, 10, 9, 4)

Laser (112 deltagere)

96. plass; Marius Andresen, Vestfjorden sf (43, 39, 46, 47, 42, 46, 37, 35, 32, 40, 38)

Yngling (18 deltagere)

14. plass; Siren Sundby / Lise Birgitte Fredriksen / Alexandra Koefoed, Soon sf og KNS (14, 14, 17, 10, 17, 13, OCS, 12, 14, 4, 15, 1)

Star (67 deltagere)

14. plass; Eivind Melleby / Petter Mørland Pedersen, KNS (3, 13, 1, 9, 11, 28, 21, 13)