Søk i arkivet

Valencia, 02 06 2007
Louis Vuitton Cup Final
Emirates Team New Zealand vs Luna Rossa Challenge
©ACM 2007/Photo:Carlo Borlenghi
Valencia, 02 06 2007 Louis Vuitton Cup Final Emirates Team New Zealand vs Luna Rossa Challenge ©ACM 2007/Photo:Carlo Borlenghi Foto:

Gjesp fra Valencia

Mens semifinalene, særlig den mellom «Luna Rossa» og «BMW Oracle» var full av nerve og spenning, er finaleseilasene en kjedsommelig affære.

James Spithill klarte heller ikke idag å overliste Dean Barker i starten og dermed tok TNZ raskt føringen i seilasen. Matchseiling når den ene båten stadig øker forspranger er ikke særlig underholdende, og slik var dagens seilas. Som publikumssport har matchseiing det problemet at når den ene av båtene har en fartsmessig fordel, forsvinner mye av speningen. New Zealand ser nå ut som det klart sterkeste laget av de to og kan gå til hviledagen imorgen med en komfortabel 3-0 ledelse. Avstanden i mål var denne gangen 1.38 og for at finalen ikke skal ende 5-0 må nå Luna Rossa laget få frem noe av den magien de var i besittelse av da BMW Oracle ble slått 4-1 i semifinalen.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen